Iz iskustva pričam jer sam imao S7 3 godine kojem sam bio prvi vlasnik. Iako je relativno odlična baterija bila kad je mob bio na WiFiju. SoT je bio sasvim zadovoljavajući.
Ali...
Kad je mob bio na netu od mreže, LTE ili 3G, baterija je doslovno plakala. Tu se najviše osjetila degradacija.
Sad imam još jedan S7 star 3 i pol godine ali nema kartice u sebi. Služi kao alarm, kao mail server i to. Na stand byu i wifi je isto OK, ali kad krenem surfat s njim na recimo 66% svjetline ekrana, doslovno je 1%=1 minuta.
Doduše taj mob nije moj izvorno pa ne znam povijest uređaja osim što ima burn in od Youtubea u portraitu na ekranu i što ima razbijena leđa, ali sve u svemu baterija je onako, nije za bacit ali nisam siguran bi li bio za s njim ić nekam van i nadat se da će izdržati dan ako se mob koristi kao daily driver (viber, whatsapp, poruke, pozivi, mail, surf, fotkanje).
Inače, S7 je dan danas odličan mob ali njegove izvorne orginal baterije nisu u cvijetu mladosti. Jasno, uzme se nova, ali eto, kolega xlr je potvrdio da sve te "zamjenske" baterije, čak i orginalne, neće trajati kao ona njegova prva.
Baš me danas kolega pitao usporedbu za S7 i Mi A3. S7 ubija Mi A3 po pitanju kvalitete prikaza slike i ekrana i naravno kamere. Ali sve ostalo je debelo na strani Mi A3.
A što se formiranja baterije tiče... nije ti se formirala baterija prvih dana i prvih ciklusa, nego ti se mobitel tj njegov operarivni sustav "učio" što i kako baratati sa procesima

Formiranje baterije je umrlo zajedno sa NiMH baterijama početkom ovog stoljeća