idiot proof, ali not enough. nije samo držat reset. izgubio sam valjda 8 radnih sati za ga instalirat. izuzetak koji potvrđuje pravilo. montirao sam samo jednog, preskupi su za igranje.
mikrotika imam dvoznamenkasti broj u (privatnoj) mreži, u firmi još 30tak. jes. toliko ih volim da sam na hex-a instalirao openwrt. nije problem softver (mislim je, ali nije glavni), problem je loš hardver kod kućnih ap-ova. i nikakve antene. jbt antena od 1dbi.
kućni korisnik se ne bi smio zamarat firmverom. kupit ću uređaj, montirat ga i zaboravit da postoji, a ne čitat factory bulletin da vidim koji bug je otkriven i kad će ga zakrpat. uostalom to je nebitno kod uređaja koji ti sjedi iza firewalla i glumi fikus.
tp-link je za kućnog korisnika mila majka. trpam(o) ih i po birtijama/restoranima. hap ac lite mi nije doma pokrio ni jednu jedinu prostoriju. uzeo ac tp-linka, pokrio cijeli stan sa 5ghz. lovim ga s ceste. montirao ljetos 2 komada u jedan poveći restoran, jednog u salu drugog na terasu. cca 400njak kvadrata po uređaju. za uređaje od 300kn , rade milina. ne kvare se, ne blokiraju se, imaju jako dobar wifi većinom, i nisu skupi. nisu enterprize, ali ovdje čovjek niti ne traži enterprize rješenje - hoće uređaj kojim će stan pokrit wifi signalom.