Citiraj:
Autor jp_rv
nikky će ti uskočit za uobičajenu proceduru, ja ću samo reć da sam živce pogubio dok sam unifi konfigurirao.
pc ti treba samo da instaliraš unifi controller, kojim ćeš kontrolirati unifi ap-ove. jednom kad uspiješ "pripojiti" uap-ove na kontroler, možeš ih ili sve zajedno ili nezavisno podešavati, ali mene je yebalo u zdrav mozak njihovo treptanje prstena i faking "adopting" status koji je trajao jedno 2 dana. kad sam se nakon jedno pol godine htio spojit na njega, kontroler ga opet nije vidio nego sam trebao ponovit postupak adoptanja i konfiguracije. kad su mi rekli na promijenim šifru wirelessa u firmi, rekoh "ne može se" :P
bjež od toga.
u enterprize okruženju možda, za po doma gubitak živaca.
mikrotik pak ima drugih mana. i on je malo specifičan za konfiguraciju.
i nikky i ja, za "po doma" govorimo da se uzme neki tp-link , tipa c1200 ili c7... može i jeftinije ako ti ne treba gigabit. jako dobar domet, ne šteka... i prihvatljiva cijena.
|
Moja iskustva su izgleda suprotna, UniFi APovi se konfiguriraju superjednostavno, digneš kontroler na PCu ili virtualci, kad pališ AP držiš mu reset dok ne pozeleni i spreman je za adopt. Adoptaš ga i radiš s njim što hoćeš. Kontroler se valjda može instalirati i na RPiju preko dockera ili na OpenMediaVaultu, ali to nisam još testirao.
S Mikrotikom također imam jako dobra iskustva, od malih RBova do CCRova. Tolika konfigurabilnost i mogućnosti za tu cijenu, ne znam imaju li ikakvu alternativu.
TP Link ... Kad navikneš da na Mikrotik star 10 godina možeš instalirati jučerašnji firmware koji je izbačen jer je prekjučer pronađen neki bitan bug onda prestaneš shvaćati ozbiljno nešto na čemu piše TP Link.