Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 04.12.2019., 20:44   #10200
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Kako uopće be pratim tržište slušalica i imam stare Sennheiser HD555 modane u HD595, zanima me nešto.

Naime, uslijed nezgode, oštetio sam membranu na jednom driveru i sad su mu opcije da uzmem ili novi driver (googla sam, ima ih za cca 25-20 eura), ili nove slušalice.

Kako sam glavat, trebaju mi malo veće over ear i što se tog HD555 modela tiče bio sam vrlo zadovoljan udobnošću te mi je ovaj model dovoljno velik.

Opcije su reparacija ovih ili nabava nekih drugih.
Sjetio sam se kad smo ih modali prije skoro 10 godina Eh...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=185344

Ja svoje još uvijek imam, štoviše upravo su mi na glavi spojene u novi Onkyo S njim zvuče bolje nego ikada i zvuče izvanredno dobro, slično kao kad sam ih imao spojene u ASUS Xonar Essence samo još detaljnije i više artikulirano. Po hifi sajmovima sam slušao svakakve vrlo skupe slušalice na specijaliziranim pojačalima i nisam osjetio neki wow faktor naspram modanih HD555. Štoviše na večini drugih sluški mi fali bas u odnosu na ove po jačini i po dubini ili oboje. Zato mislim da su itekako zaslužile da im se udahne život s dva nova drivera.

Nove Sennheiserice su tako napravljene da je ona plastika koju smo onda izrezivali sada dio vanjskog kućišta, pa se ne može raditi mod da imaš full open back, a da ih ne raskupusaš totalno. Kao da su to namjerno napravili! Uz to čini mi se da su cijene kvalitetnih slušalica koje dobro zvuče otišle u nebo kada su proizvođači skužili na primjeru Beats Audia (Dr. Dre -> Apple, etc.) da jeftine polu-šrot slušalice mogu biti cool i da se to može fino kapitalizirati.