02.12.2019., 18:25
|
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Autor Mar
Samo par primjedbi za te Xiaomi mobitele.
Kamera mu nije niti do koljena Samsungu, Pixelu, Iphoneu i sl u slabijem svjetlu. Ima dosta slabiji kontrast, boje i detalje pri lošijem svjetlu. Po danu i dobrom svjetlu je vrlo dobar i teško da ima neke veće razlike. Ovo vrijedi i za Huawei i njegove vodene bojice po noći, što god vam plaćeni recenzenti pričali.
Evo primjer iz prve ruke: Identična scena, u stanu pri slabom svjetlu - S9+ F1.5, 1/33s, ISO 250. Za istu sliku Mi9 SE daje ove postavke F1.75, 1/50s, ISO 1912 (!).
Samsung ima bržu blendu (pola blende) i 1/3 sporiji shutter što bi zahtjevalo ISO od cca 500 za istu svjetlinu slike. Sad, laže li Xiaomi tu ne znam, ali primjetio sam i po danu da je recimo na sličnoj brzini okidača, zatvorenijoj blendi na Samsungu (f2.4 vs f1.8), ISO na Xiaomiju opet 2x viši a slika iste ili vrlo slične ekpozicije.
Night mode na Samsungu daje puno čišću sliku dok na Xiaomiju ima poprilično šuma.
Isto tako i ekran, S9(+) ima 2 koplja bolji ekran od Mi9 SE makar su oba dva "Super AMOLED".
Ako ti su ti kamera i ekran bitni uzmi S10 na oglasniku ili ušparaj pare i uzmi S9(+) ili N9 ako ti ne smetaju gabariti. Za par mjeseci izlazi S11 koji bi moga donjeti veće pomake što se kvalitete fotografija tiče jer će koristiti novi, veliki 108MP senzor.
|
Jesi mislio na S10E? S10E se može na njušci uzeti za manje od 3000 tj ide u taj cjenovni rang koji sam naveo. S10 je na njušci još cca 700 kuna skuplji a to mi je trenutno puno. Ekran mi jeste bitan,trenutno sam na starom samsungu koji ima amoled pa ajmo reći da ne bih uzimao lošiji ekran,kamera mi je isto dosta bitna,no nemogu reći da sam neki ekstra zahtjevan pa da gledam na svaku manu kamere.
|
|
|