View Single Post
Staro 02.12.2019., 17:24   #5576
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Samo par primjedbi za te Xiaomi mobitele.

Kamera mu nije niti do koljena Samsungu, Pixelu, Iphoneu i sl u slabijem svjetlu. Ima dosta slabiji kontrast, boje i detalje pri lošijem svjetlu. Po danu i dobrom svjetlu je vrlo dobar i teško da ima neke veće razlike. Ovo vrijedi i za Huawei i njegove vodene bojice po noći, što god vam plaćeni recenzenti pričali.

Evo primjer iz prve ruke: Identična scena, u stanu pri slabom svjetlu - S9+ F1.5, 1/33s, ISO 250. Za istu sliku Mi9 SE daje ove postavke F1.75, 1/50s, ISO 1912 (!).
Samsung ima bržu blendu (pola blende) i 1/3 sporiji shutter što bi zahtjevalo ISO od cca 500 za istu svjetlinu slike. Sad, laže li Xiaomi tu ne znam, ali primjetio sam i po danu da je recimo na sličnoj brzini okidača, zatvorenijoj blendi na Samsungu (f2.4 vs f1.8), ISO na Xiaomiju opet 2x viši a slika iste ili vrlo slične ekpozicije.

Night mode na Samsungu daje puno čišću sliku dok na Xiaomiju ima poprilično šuma.

Isto tako i ekran, S9(+) ima 2 koplja bolji ekran od Mi9 SE makar su oba dva "Super AMOLED".

Ako ti su ti kamera i ekran bitni uzmi S10 na oglasniku ili ušparaj pare i uzmi S9(+) ili N9 ako ti ne smetaju gabariti. Za par mjeseci izlazi S11 koji bi moga donjeti veće pomake što se kvalitete fotografija tiče jer će koristiti novi, veliki 108MP senzor.