View Single Post
Staro 01.12.2019., 08:25   #1825
Black mustang
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
stvar je da razlozi zbog kojih si kupio nove komponente posljedicno dizu boot time.
znaci mobo chipseti su kompliciraniji, kontroliraju vise laneova, vise kontrolera. npr. imas vise m2 nvme portova na maticnoj ploci, imas 4-6 SATA portova, dual 1Gbit ili 10Gbit mreznih kartica i bios sve to mora "verificirati" iliti checkirati prije nego boota OS, a tebi nije logicno da to ipak malo treba duze trajati? na to sam mislio.
razumljivo da trebas vidjeti benefite novog hardwarea, ali u operacijama za koje si ga kupio a ne mjerenje ku*** na forumima

Nisam bas cesto na forumima i nemam frustracija kao ti, pa ne znam sto je mjerenje ku**a ma forumima.

Logicne su mi stvari oko verificiranja i chekiranja, dobro si to napisao. Medutim nije mi jos nesto jasno, pa te molim ako mi mozes objasnitit....samo bez svojih frustracija i podjebavanja na razini osnovnoskolca.

Zbog cega kolegin Threadripper sistem koji ima vise laneova, Rama itd..ima slican ili cak malo brzi boot time?
I ako je sve 'ispolirano' i radi kako treba, zbog cega izbacuju novi bios sa 'Improve system boot time'?
Black mustang je offline   Reply With Quote