Nije to samo HR, ja sam si ispisao cijene onog kaj me zanimalo prije mracnog petka i te artikle trazio. Na Amazonu, i tu mislim na de, it, fr, es i uk, je na neke artikle cijena za black friday ponude bila VECA od one koja je standardna za taj artikl. Ja sam se osobno opekao na taj vid modela trgovine i oglasavanja kad sam otkrio Amazon jer je uvijek sve na nekom dealu, pa sam neke stvari koje sam uvjetno receno trebao u blizoj buducnosti za uredenje stana primjerice, brze bolje narucivao dok traje "akcija". Primjerice, zadnje su bile lampe za van, Osram, taman ih snimio pred kraj akcije gdje su spustene sa 84 na 34 eur i pod pritiskom da mi ne pobjegne prilika, narucio. Cijena je nakon isteka akcije otisla gore, ali ne na tih 84 eur, vec na 37. Da bi za par dana bila akcija di su bile 29. To je takav vid marketinga jbg koji nije sasvim fer prema naivcima u potrebi poput mene u navedenoj situaciji, a za kojima zapravo i pecaju i na kojima se zapravo i temelji model. Ja osobno ne vidim kak bi kod nas neka bf ponuda bila tolko dobra ako nije inicirana od uvoznika ili samog proizvodaca, trgovine rade sa malim marzama i mislim da cak i zakonski ne mogu prodavati ispod nabavne cijene, tak da mogu shvatit model u kojem pribjegnu isticanju preporucenih cijena iznimno za ovakve akcije, jer se popust cini sladi i mnogi popuse pricicu. Ali je i cinjenica da su cijene vec naspanane ionako i da malo tko prodaje po preporucenim cijenama zbog ogromne konkurencije i malenog trzista, tak da su uvjetno receno, stvari danas uvijek na akciji.