Citiraj:
Autor Mommistake
Igra s 50 FPS-a radi bolje na 144hz monitoru nego na 60hz-a, to znam, jer sam već 3. put prešao na 144hz sa 60 ili 75hz (prije par dana 3. puta).
|
Igra na 50 fpsa radi jednako dobro/loše na 60 hz i 144hz monitoru, osim ako si imao neki šrot 60 hz monitor sa sporom matricom i lošim input lagom. Isto tako i 144 hz monitor može dati lošije svekupno igrače iskustvo od 60 hz monitora ako je npr. TN matrica sa ispranim bojama na 144 hz-a i VA/IPS na 60 hza sa superiornijim bojama i kutom gledanja.
Ali striktno gledajući fluidnost, 60 fpsa je jednako na 60 hz-a ili 144 hza ako taj 144 hz fiksaš na 60 hz-a. Ako ga ostaviš na 144 hza pa freesync ili gsync ne radi cijelo vrijeme bez greške imaš i lošije isklustvo nego na 60 hz moniotoru sa zaključanim FPS-om. Imaš i mogućnost koristiti npr. varijabilni fps 60-144 fps/hza uz freesync/gsync ali po meni je to lošije od zaključanih 60 ili zaključanih 144, nema trganja ekrana ali se debelo osjeti padanje fpsa. Idealno i najbolje je 144 fpsa +, ali to i košta + ima igara koje to ne možeš pokrenuti ni sa min detaljima cijelo vrijeme.
144 hz je u biti za esports naslove, ostalo su konstantni kompromisi. Da se razumijemo 144 hz je neuputno bolje i fluidnije.