View Single Post
Staro 29.11.2019., 13:57   #2949
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
FI27Q-P
Vidim sve kockice, iako prvu jedva jedvice (moram se jako potruditi da je uočim), a drugu jedva (isto se moram fokusirati na nju). No nisam još u potpunosti zadovoljan postavkom kontrasta pa sigurno mogu izvuči više. To ću ponovo sljedeći tjedan javiti. U praksi prve dvije bi bile nevidljive, dok ovdje se baš fokusiram pa ih mogu uočiti.

LG 27GL850
Prve dvije ne vidim, treću jedva i onda na dalje sve vidljivije. I tu je sad nešto gdje je Aorus jednostavno bolji, ne samo po pitanju vrijednost kontrasta, nego imam osjećaj da mogu u manje detalja namjestiti kontrast i boje.

Aorus daje više slobode za namještanje wide gamuta, ali zato ne možeš ništa sa sRGB postavkama. LG daje manje slobode za wide gamut, ali je sRGB definitivno bolji u odnosu na Aorus.
U igri kao što je RE2, razlika u crnoj boji i kontrastu je na prvu jedva uočljiva. Tako da bez obzira na to što se na ovom testu na LG-u realno prve tri ne vide (jer se za treću se moram potruditi da je vidim), u praksi je to više manje identično.

Isprobao sam Black Equlizer/Stablizer. Povećam li to za samo malo na ijednom od monitora, sve kockice postanu vidljive. Taj Black Stablizer me oduvijek oduševljava na LG-ovim omonitorima i ovdje nije iznimka. Koliko vidim može se namještati u manjim incrementima u odnosu na Aorusa, 5 vs 10.
Jedna stvar koja mi se sviđa kod LG-a je to da možeš profile za igre raditi (ili općenito software) pa ako igraš neku igru sa puno tamnih scena ili MP npr., složiš si profil i gotovo. Moram samo vidjeti da li možeš na profile bindati Black Stabilizer.

Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 29.11.2019. u 14:10.
xGAME je offline   Reply With Quote