View Single Post
Staro 29.11.2019., 10:46   #2946
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Btw za spustiti frejmove diži resolution scale ili drs u driverima.. stavi na 8k :P

Ili opali metro na ultri na nekim mjestima moja pada na 50... Hahahŕ a rtx ide jako nisko...

Ja na lg-u nisam našao nijedan problem sa gsyncem...
Da, morat ću tako nešto, jer pokrenuo sam i Armu 3 na oba ekrana simultano i u prosjeku 70 fpsa imao What a year to be alive

Lijevo Aorus, desno LG. Iako još na oba boje namještam. Na LG-u sam više manje izvukao ono što želim dobiti, na Aorusu se još poigravam.

No u tom rasponu od 60 do 144 sam poprilično zadovoljan kako Gsync/Freesync funkcionira, ne mogu reć da sam primjetio neki veći overshoot ni na jednom. LG ima za sitnicu bolji overdrive, ali stvarno pričamo o neprimjetnim razlikama ako ih se baš ne traži. Što me dovodi do mišljenja da Gigabytea možda cherry picka panele za P inačicu FI27Q modela, jer na običnom modelu se overshoot češće primjetio, imao je veći glow, a i bleed. No možda je sve stvar samo lutrije, nećemo nikad saznati

Ono što me kod Aorusa zeza je da ne mogu dobiti prirodnije boje nikako. Kad usporedim oba monitora sa retinom od Macbooka (koji je kalibriran sa spyderom), LG je skoro pa identičan. Aorus kao da ima previše zelene boje prisutne kod renderiranja određenog contenta. Ništa strašno i ponovo neprimjetno ako ih se baš nema jednog kraj drugog. No eto, tu je, ali to je nešto što je teško da bi uopće netko uočio.

E sad, IPS glow, Aorus ga ima izraženog u donjem lijevom kutu i nisam još siguran dal me smeta ili ne, ali je definitnvo za nekih 30% preizražen i u tamnim scenama pojede detalje koji se nalaze ispod. LG s druge strane, ga ima i s desne strane ekrana i nešto full sitno na vrhu ekrana, no manje je vidljiv (usudio bih se reć i dosta manje vidljiv, pri vrhu je potpuno neuočljiv u 99% slučajeva). Morat ću još dobro oba u kroz sito Resident Evila sprovesti (igra je samo crnilo sa puno sjena i malih izvora svjetla).

Bleed nisam uočio ni kod jednog za sada.

Jedno pitanje za osobu ili dvije koje imaju LG ovdje, koja vam je revizija monitora? Kad sam raspakirao svoj sam vidio da je to već drugi batch serije, odnosno rev 2.0.

Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 29.11.2019. u 11:09.
xGAME je offline   Reply With Quote