Dakle ukratko zanima me optimalna medota kompresiranja MPEG-2 "filma" koji sam snimio TV karticom.
Kao prvo imam DVB-T karticu, ne znam dal je bitno, nekak brijem da nije. no uglavnom evo npr. snimio sam jedan film. Dobio file velicine taman za jedan DVD no ja ga zeilm naravno kompresirat u AVI..da stane na 1 CD ili max 2.
Evo sto sam ja do sad uspio...
kao prvo mogu ga uvijek sa virtual dubom otvorit i kompresirat rucno..no javljao mi je greske tipa da mu je kriva dimenzija slike..naravno dimenzije su bile OK i nakon par pokusaja proradilo je. No kompresija je bila ocajna pa da ne trazim sad po netu kako napravit multiple pass u virtualdubu iso sam na Gordian Knot.. uredno napravio DGIndex koji mi je ekstraktiro audio zapis..no audio je bio MPA.. rucno sam ga prebacio u WAV sa Besweetom (ispao je oko 1.5GB velik :confused: ) i klasicnim GK postupkom kodiram film as we speak. I to ce biti 2 CDa, bitrate sam dobio oko 1250, koristim DivX 5.2.1 i to bi u biti bilo to. NO, znam da se tu pricalo da su drugi codeci bolji za TV program (H263? ili tako nesto) pa zato i pitam sve ovo.
I jos me muci to kaj kompresija traje duplo duze nego kod klasicnog DVD ripanja... zasto? I prije sam koristio De-Interlace tak da to sigruno nije uzrok.
Sve u svemu, kako vi to radite? kolko vam traje? koji codec je optimalan i zasto?
hval unaprijed...