View Single Post
Staro 28.11.2019., 15:39   #1809
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Istina da tko se bavi profesionalno recimo renderingom nema što clockat. Jer prva stvar- vrijeme im je novac, stress testovi bi trebali biti seanse od 24h + ni onda nije garancija. Znači oni bi komotno mogli potrošiti 2 tjedna samo za traženje full stabilnog overclocka. A da im pukne u trenutku višesatnog rendanja bio bi problem. Tako da overclock je više za nas drkađije, kojima ne ovisi glava o stabilnosti.
A i ja sam bio nekada takav. 1985 PC XT. Nakon toga došla 286 sa 3MB rama. DOS je koristio 640 kb, a da bi neki programi mogli raditi trebalo je podići drajvere u prostor između 640 kb i 1MB kako bi oslobodio što više prostora u onih 640 kb za sam program. A od 2 MB dodatnog rama napraviš RAM disk u vrijeme dok je HD od 10 MB bio velik ko kuća i koštao ko manji auto a u stvari bio malo brži od 5,25" floppija, no i dalje spor, tako da su se računanja radila u ineterakciji sa RAM diskom, a onda se to spremalo na pravi HDD. Onda se je islatilo uložti vrijeme u optimizaciju PC i kerefeke jer je dobitak bio velik. Danas za posao na OC nema smisla gubiti vrijeme, jer tko radi sa opremom imai novaca da kupi skuplje i bolje i da na tome zaradi novce, a ne da gubi vrijeme na OC, a i sam kažeš da je to samo zato da ti bude toplo oko srca.

A najbolja stvar mi je OC kada preliješ CPU sa određenim tekućinama na temperaturi cca -200 stupnjeva celzija i onda se hvališ koliko si postigao, a praktična korist od toga je nula, no zato ti oko srca jako toplo usprkos što se CPU smrzava na debelom minusu. No ajde svako ima svoju zabavu.

No s druge strane Auto OC ima smisla ako je stvar stabilna, jer nisu svi CPU iste kvalitete što se tiče OC.

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 28.11.2019. u 15:56.
sakomako je offline   Reply With Quote