Citiraj:
Autor xGAME
Stigli FI27Q-P i 27GL850 
Negdje sljedeci tjedan ću postati ovdje svoj "review" o njima, usporedbe, itd.
Bacit cu i usporedbu kontrasta i kvalitete samog prikaza slike sa retinom (Macbook 15" 2015) i kakvi su u odnosu na LG 24GM77 (144 Hz TN) i Dell U2717D. Naravno ništa mjereno jer nemam alata za to 
|
Kad direktno usporedjujes vise monitora i ne treba ti nikakav alat za mjerenje vec su oci sasvim dovoljne. Ja sam npr usporedio dell u2715h i u2515h i imao sam prilike vidjeti sta znaci bolji kontrast. Nije to samo kak puno ljudi misli da je na losijem crna vise siva a ostalo sve isto. Jednostavno ekran sa boljim kontrastom pokriva veci dinamicki raspon te se u svim gradacijama bolje snalazi od slabijeg. Tako je kod mene nakon isprobanih filmova i igara manji monitor ispao vidljivo bolji
Posebno je velika razlika bila kod prikaza mracnih scena i sjena ili nekakvog sumraka -na u2715 je sve to bilo prezentirano nekako zagasito i nejasno,dok je u2515h to odradio vidljivo bolje. Postavke svjetline sam stavio priblizno iste a podesavanje kontrasta vecem monitoru nije bilo od pomoci,kao niti korekcija gamm