Citiraj:
Autor Manuel Calavera
AutoOC uglavnom sve napone svodi pod zajednički nazivnik, mora biti dovoljno voltaže i za najgori primjerak u svemiru. Zato manualni OC nikad neće izumrijeti
|
Ja to nism niti tvrdio. No prosječnom korisniku AutoOC je sasvim dovoljan jer od njega ne traži nikakvo prethodno znanje, brz je i donosi mu dobit na ono što je platio kao i stabilnost tj. ne padanje CPU u nesvijest tu i tamo.
Za manualni OC treba i nešto znanja, vremena ovisno o slučaju a na kraju razlika i nije tolika da bi ljudi se zafrkavali sa nečime što je većini nepoznanica, niti znaju što rade.
A i oni koji imaju znanja često puta zbog velikog gubljenja vremena na kraju koriste Auto OC. Jer ionako se danas CPU mijenjaju skoro na godišnjoj bazi. A unutar te godine stignu najmanje 3 promjene BIOS-a.
A ekipa koja radi ozbiljan posao i nema se vremena s time igrati, već traži pouzdanost jer vrijeme je novac preferira nominalne frekvencije CPU, eventualno ovaj Auto OC koji im donekle pruža sigurnost da im usred posla CPU neće pasti u nesvijest.
Entuzijasti koji se vole igrati i isprobavati će se i dalje koristitit sa manualnim OC, no takvih baš i nema puno, a u praksi za normalnu upotrebu PC to se niti ne osjeti, osim što je takvom korisniku toplo oko srca kada uspije postići više od Auto OC. No svatko ima svoje zadovoljstvo i ja sam nekada bio takav, no danas volim pouzdanost u radu i što manje gubljenje vremena na podešavanje PC, jer sam se odavno takvih stvari i prezasitio, a kada se na to dodaju i softwerska podešavanja gubljenju vremena nikada kraja. Sada mi je moto sastavi PC, instaliraj softwer, sjedni i radi. To je jedini razlog što do sada nisam posegnuo za zadnjom generacijom AMD CPU, jer ne da mi se par puta instalirati BIOS i sve što uz to sljeduje. Kada se sve dotjera onak kak se šika onda se kupuje. Zato zahvaljujem onima koji poklanjaju svoje vrijeme na ovakve stvari da bi ostali imali kasnije manje problema.