View Single Post
Staro 28.11.2019., 01:15   #315
driftwood
Premium

driftwood's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Nastavno na postove od Libertusa, pošto vidim da ima ekipe voljne pomoći, i ja bih trebao par savjeta.

Regija D7, odašiljač Biokovo udaljenost cca 40km, (i pomoćni "Gomila"-Vrgorac, udaljenost cca 9 km).
Sa svojim setupom imao sam velikih problema sa DVB-T signalom sada je sve to više-manje OK, no novi signal je loš. Prvih par dana sam nisam uopće mogao naći kanale (signal strenght mi je skakao gore-dolje sa 36% do 74% a quality je bio nepostojeći. Zadnja tri dana signal je 26% strenght a quality je 17%. Začudo, ništa ne zastajkuje i nema artefakata.
Setup je slijedeći:
1. Na krovu je jedna antena usmjerena na Biokovo, druga prema analognom repetitoru u BiH. Gore je još satelitska sa dva LNB-a (Astra i Hotbird):

2. Ovo je ćušpajz u globalu:

Kablovi sa krova dolaze na splitere, odatle na dva multiswitcha, pa dalje na gledajna mjesta. Dva su multiswitcha jer je bio jedan originalno pa su se gledajna mjesta povećala.

3. Splitteri:

4. Prvi multiswitch:

5. Drugi multiswitch:

6. Antensko pojačalo koje je skopčano na antene i dva izlaza idu na multiswitcheve:

Mišljenja i savjeti ?
Hvala !

Zovi nekog tko zna posao da ti to odradi.
Ako nećeš...treba izmjeriti signal prije ulaza u msw i po tome naštelati pojačalo (đabe ti pojačalo od 36 ili više db ako signal nema kvalitetu).
Prvo bih provjerio msw (multiswitch) od centauria da li uopće i radi.

Zašto se nije stavio msw sa više izlaza da se eliminira ovaj stari koji će ti se uskoro i pokvariti?

Ovako to treba izgledati