Citiraj:
Autor Mommistake
A onda smo očito u pravu, ako se mišljenje podudara kod više ljudi.
Ti jednostavno ne znaš o čemu pričaš, i to je ono što je najveći problem. Brzina i odaziv matrice nemaju veze s brzinom reagiranja u igrama ili da ćeš ti bolje igrati ili brže ubiti nekoga, to ostaje isto (nije 100% isto, ali ajmo pretpostaviti ovdje za nas "non-pro" igrače da je isto).
Fluidnost je ono što 144hz čini kraljem.
Do prije par mjeseci, većina monitora je bila TN, brza matrica no užasna slika, loš kut gledanja, boje tmurne i monotone.
Zadnjih par mjeseci se to diglo na novu razinu, došle su brže IPS matrice, znači dobivaš brzinu/fluidnost i dobru sliku. Pa čak i VA je skočio naglo, i ima odličnih monitora s VA matricom.
Što ćeš bolje?
Naravno, dobar monitor košta, no danas se za 2000kn već kupi zvijer "all-around" monitor.
A što se Dell-a tiče, za rad, meni najbolji. Za gaming, ispod prosjeka.
|
vidiš da se može i iz vas mrguda izvući pametne informacije :P
srećom po mene pa ne igram pucačine. za auto simulacije je fluidnost bitna. ali to se dobije i sa jačom grafom. osobno to testirao davno između slabije i jače grafe su krugovi bili nešto brži.
ali pošto mi je bitan ekran za posao, ne želim izgubiti oštrinu i kvalitetu slike. dell to svakako pruža.
i da. to što sam frišku na forumu, ne znači da ne znam ništa. pod time sam mislio da je priča na svim forumima ista. starosjedioci, poneki, smatraju da novajlije nemaju šta tu da rade.
uostalom zato se svi tu i okupljaju da razmjene iskustva i informacije.
ja prvenstveno tražim informacije. sobzirom da nisam neki pc čuner, tako da nema neke koristi od mene. ali ako nešto znam, mogu to podijeliti sa zajednicom.