Baš nezgodna situacija. Znam da su neki za regal gledali da uzmu 40", ali nisam siguran kako je to prošlo. U toj dijagonali za standardan otvor 90 x 60 cm nije problem visina već to što čisti ekran po širini po
ovom kalkulatoru zazima 88,6 cm. Kada dodaš okvir sa obje strane to bude 91-92 cm. Znam da je Panasonic u 2017. imao
TX-40EKW604 4k televizor koji je imao doslovno pola milimetra lufta sa svake strane. Problem s njim je bio da je ta rezolucija prevelika za dijagonalu, što je koštao k'o sv. Petra kajgana i što i da ga sada hoćeš uzeti više ga nema u trgovinama. Kada ideš na nešto manju dijagonalu od 39" dalo bi se
naći nešto televizora za cca 200€. No svakako na displayspecifications ili ako uspiješ na webu naći manual prvo provjeri širinu televizora. Što se tiče televizora od 32" 80% njih nema Full HD rezoluciju što koliko vidim želiš izbjeći. Osnovni problem svih tih televizora je što veliki proizvođači više uopće ne rade televizore u toj dijagonali već je to ili televizor sklepan od kineskih komponenti na kojeg priljepiš nekakav logo ili televizor kojeg za većeg proizvođača radi turski Vestel i sl. što ne mora nužno biti zlo, ali ti ne daje neku osobitu sigurnost. Koliko znam posve ista priča je za sve dijagonale manje od 49". Sony ima nešto svojih televizora ali oni zbog cijene nikako nisu konkurentni. No što je tu je. Kako su paneli i ostale komponente vjerojatno došli s iste trake u Kini i izrazitih razlika među tim televizorima zapravo i nema ja bih prvo gledao 5 godišnju garanciju, četverojezgreni SoC pa tek onda marku televizora.
Radi mogućeg popusta pričekaj barem ponude za Black Friday / Cyber Monday do ponedjeljka pa uzmi taj Grundig, nešto drugo u 32" ili nešto sa spiska od 39" kojeg sam stavio.