Vec sam pisao po temi dok me prala euforija pa evo ukratko moji prohtjevi koje firestick ispunjava:
- IPTV (TiviMate (paid) mi nekako graficki i logicki najvise odgovara, u potpunosti zamijenio krovnu antenu)
- Netflix i Youtube
- AirScreen (paid) za castanje muzike i sadrzaja s drugih uredjaja*
- Plex za nesto malo streamanja s kompa
- F1TV (paid) za pracenje, well, F1 utrka
- Popcorn s vremena na vrijeme kad nemam spreman film na kompu
- VLC kao vanjski player za playback VOD sadrzaja s IPTV liste i sa usb sticka (jako rijetko zasad)
- Easy Fire Tools na mobu za sideloadanje aplikacija i sadrzaja sa/na stick/mob.
Imam Ugreen ethernet adapter s 3 usb porta, spojenu Logitech K700 (Android tv) tipkovnicu.
Hdmi-cec i upravljanje firestickom preko daljinskog od tv-a mi je savrsena, sve radi. TiviMate ima mogucnost customiziranja svih tipki na daljinskom i to mu je imho najveca prednost (uz dizajn). Trenutno imam 3 nacina kontrole tv-a. Uz mobitel kao cetvrti na kojem je firetv app (remote control app).
* - AirScreen mi je potpuno zamijenio Chromecast 2. Radi skoro pa jednako dobro.
Prikaz fotki s google photosa -> jednaka kvaliteta kao na cc2, 5/5
Prikaz videa u photosu -> trzuckav playback (fhd@60fps) naspram cc2, audio je normalan, 3/5
Deezer -> isti vrag kao cc2 ne vidim probleme, 5/5
Poweramp -> isto kao Deezer, 5/5
Castanje filmova s PC-a -> trzuckav playback u usporedbi s cc2, imho nije to to, pogotovo kod brzih scena, 1/5 (tu ulijece Plex!)
U medjuvremenu sam uzeo Chromecast Audio i potpuno prestao koristiti audio stream funkcije na firesticku. Castanje koristim za Photos pregledavanje fotki i ponekad neko mirroranje drugog sadrzaja s moba (ugradjeni screen mirror mi nesto ne radi).
Kad putujem negdje lako ga ponesem sa sobom jer je kriminalno malen. Stick, daljinski i kabel, ko jedna cokolada.
Mane?
Nema ih puno. Ovo sto se sad mogu sjetiti je losa plastika daljinskog koji mi vec lagano skripi pod prstima. Launcher je malo dosadan naspram Android tv sucelja. Nekad zna trzuckati kada brzo switchas medju appovima. Nikakva podrska za PiP ili nekakav multitasking pa tako ne mogu castati/mirrorati sadrzaj s moba i gledati IPTV. Slusati muziku dok browsam jutubom. Browsati jutubom dok gledam drugi jutub video i sl...
Kad vidim za koje pare se prodaje naspram svakakvih boxova, vidim samo best buy uredjaj. Drago mi je sto nisam isao na Mi Box S, a bio sam blizu