Ako sam razumio o čemu se radi a to je da taj popularni naziv Wireless malo bolja reklama za prodaju određenih proizvoda baziranih na određenoj vrsti bežične tehnologije.
A pod tim mislim na bežične Lan Routere + Lan PCMCA ili PCI kartice bazirane na IEEE 802.11b tehnologiji 11 ili 22 MB koje omugućavaju bežićan pristup jednom ili više računala istodobno(ako me pamćenje nevara D-Link DWI-614+ Wireless Access Point nudi i do 253 pc-a po routeru).
Naravno neslućene su mogućnosti ovog uređaja i njemu sličnih ali ipak ima to i svoje mane i granice koje neki zaboravljaju da pomenu.
Recimo ako uzmete Laptop u ruke i idete od zgrade do zgrade ili od pošte do pošte ili što ja znam i tražite signal i ako ga nađete tko vam garantuje da ćete signal primati kako treba tj nezaključan nekim od ključeva u 64/128/256 Bit.
Naravno i to nije neki problem ali ipak treba vremena a vrijeme je pitanje što je isplativije.
I naravno svi koji imaju Lan kartice i traže mreže ili čvorišta po gradu neka znaju da u svakom trenutku surfaju na nečiji račun i da će u slučaju bilo čega isti biti optuženi čak i za ono što nisu uradili. A već dam spomenuo koje ogromne mogućnosti nudi W-Lan od pristupa netu pa do kontrole svakog računala koje je povezano na dotični Router itdd..
A iz ovog se izuzimaju mjesta gdje je to dozvoljeno (a dosad nisam čuo za neko takvo mjesto) .
A naravno posjedujem ove uređaje pa govorim iz malog iskustva, a naravno još mi se nije dogodilo da mi netko upadne sa strane ??Hhehehee...Nema džabe ni kod stare babe.
Naravno ako se mislilo na ovu bežičnu tehnologiju.