View Single Post
Staro 27.02.2003., 23:02   #10
FANCY
Registered User

Datum registracije: Nov 2001
Ako sam razumio o čemu se radi a to je da taj popularni naziv Wireless malo bolja reklama za prodaju određenih proizvoda baziranih na određenoj vrsti bežične tehnologije.
A pod tim mislim na bežične Lan Routere + Lan PCMCA ili PCI kartice bazirane na IEEE 802.11b tehnologiji 11 ili 22 MB koje omugućavaju bežićan pristup jednom ili više računala istodobno(ako me pamćenje nevara D-Link DWI-614+ Wireless Access Point nudi i do 253 pc-a po routeru).
Naravno neslućene su mogućnosti ovog uređaja i njemu sličnih ali ipak ima to i svoje mane i granice koje neki zaboravljaju da pomenu.
Recimo ako uzmete Laptop u ruke i idete od zgrade do zgrade ili od pošte do pošte ili što ja znam i tražite signal i ako ga nađete tko vam garantuje da ćete signal primati kako treba tj nezaključan nekim od ključeva u 64/128/256 Bit.
Naravno i to nije neki problem ali ipak treba vremena a vrijeme je pitanje što je isplativije.
I naravno svi koji imaju Lan kartice i traže mreže ili čvorišta po gradu neka znaju da u svakom trenutku surfaju na nečiji račun i da će u slučaju bilo čega isti biti optuženi čak i za ono što nisu uradili. A već dam spomenuo koje ogromne mogućnosti nudi W-Lan od pristupa netu pa do kontrole svakog računala koje je povezano na dotični Router itdd..
A iz ovog se izuzimaju mjesta gdje je to dozvoljeno (a dosad nisam čuo za neko takvo mjesto) .
A naravno posjedujem ove uređaje pa govorim iz malog iskustva, a naravno još mi se nije dogodilo da mi netko upadne sa strane ??Hhehehee...Nema džabe ni kod stare babe.
Naravno ako se mislilo na ovu bežičnu tehnologiju.

FANCY je offline   Reply With Quote