View Single Post
Staro 25.11.2019., 08:48   #2151
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Da li cijena GMK setova opravdava cijenu toliko višu od recimo Tai-Hao?

https://candykeys.com/category:keycaps

PS: Ni u ludilu ne naručivati sa Tai-Hao stranice, šalju kurirom što je skuplje u startu i to 200% ide na carinu gdje te deru za još dupli iznos same poštarine.
Kruške i jabuke. Gmk je otkupio stare cherry strojeve i radi po narudžbi. Što više setova naručiš to je niža cijena. Kako je taj community oko tipkovnica relativno mali i cijene su dosta visoke za runove od 100-200 setova za group buy-eve, a vjerojatno i cijena ide gore što više ima custom simbola. Ali s druge strane ako je set dobar, kasnije mu samo raste vrijednost jer ih je ograničen broj. Kapice su cherry profile, debeli doubleshot ABS. Meni su najdraže, a uspio sam sva sreća nabavit originalne cherry iz 90ih uz nekoliko dodatnih tipki za moderne tipkuse od gmk-a (slika u privitku) u de layoutu za dosta manje para. AliExpress I taihao kapice također imam al to mi je ipak dva koplja ispod.

Taihao radi masovno i nešto su tanje kapice. Rade uglavnom kopije uspješnih gmk setova ali u oem profilu. Kapice dizajniranju (tj samo kopiraju) oni, dok gmk dizajniranju ljudi iz communitya i pokrenu group buy ako ima dovoljno zainteresiranih.

Btw ovo što si linkao, cijene su uvijek najniže na group buyu jer nema posrednika. Preko dućana je skuplje jer ili preprodaju kupljeno ma group buyu ili naruče od gmk-a i prodaju uz maržu
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Z8NHoxx.jpg‎
Views:	208
Size:	202.0 kB
ID:	21717  
nub je offline   Reply With Quote