View Single Post
Staro 25.11.2019., 07:55   #4051
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Kad već spominješ napajanje...da, vidim da i dalje ljudi trpaju 600-800w u kompove. A kod mene, ''slabašnih'' 450W, još napajanje ima ne znam ni sam 8-10 godina i radi ko metak. Pa i po svim rivjuima još nisam vidio da nešto i sa najjačom grafom prelazi 500w (ajd možda i9 nasviran preko 5ghz, ali nisam siguran).
Evo kod mene mjereno na zidu ide do 700W sa dva monitora(monitori su cca 30akW kad su upaljeni), znaci 600+W samo ono što je u kucištu...odnosno kad se vrte dve virtualke + cpu na compute-u + grafa na kombustoru, s tim da to nije worst case scenarij, da stavim cpu na superpi ili slican burn prog. bilo bi još 50ak W više.

Probajte paralelno opteretiti cpu super pi/blenderom/occtom i grafu s kombustorom, metnite na uticnicu mjerac pa cete se iznenaditi kad vidite potrošnju...što mislite zasto u WS i dalje kraljuju blower grafe.

I da zakljucim bar s moje strane ovu raspravu, za gaming ce biti dovoljne ploce sa 3/4 faze na 12+ core ryzenima(bar dok ne dodje igra koja ce znat iskoristiti sve jezgre), no tko danas kupuje više od 8 jezgri za gaming omašio je fudbal odnosno bacio je lovu u vjetar, u krajnosti sam amd je na prezentaciji gurao 8 jezgri za gaming(3800x kao top gamer choice cpu)

Za one koji ce pikati 12+ jezgri u slabije mbo i koristiti proc kak je zamišljen(neki xyz cpu workload poput rendanja, kompajliranja i sl.), a paralelno s tim ce htjet odigrat neku igru negodno ce se iznenaditi jer su dobre šanse da ce ploca morat throttlat proc pa ce ili patiti workload u pozadini ili ce igra stutterati.

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 25.11.2019. u 08:15.
Gigi1 je offline   Reply With Quote