Citiraj:
Autor Exy
Priče oko vrm-a me podsjećaju na nekadašnje oko potrebne jačine napajanja  Srećom, danas se (uglavnom) zna da ti za mainstream komp sa single grafom ne treba 700W i sl.
Isto je sa VRM-om, to je odjednom postalo "problem" no1, iako je za to zaslužan i AMD sa svojim pričama jer je nekako morao natjerati ljude da plate duplo za X570 ploču u odnosu na X370. Smiješno je da X570 naravno sam po sebi nije nikakva garancija i postoje X570 ploče sa prilično loše riješenim hlađenjem VRM-a (npr. -> https://youtu.be/xbyWKufthS4?t=654)
Drugi problem je da su te komponente deklarirane na koliko, 125C? Kod 140 ide throttle  Koga onda briga što su na 90C?
|
Kad već spominješ napajanje...da, vidim da i dalje ljudi trpaju 600-800w u kompove. A kod mene, ''slabašnih'' 450W, još napajanje ima ne znam ni sam 8-10 godina i radi ko metak. Pa i po svim rivjuima još nisam vidio da nešto i sa najjačom grafom prelazi 500w (ajd možda i9 nasviran preko 5ghz, ali nisam siguran).
Ugl i ovo za VRM bi fakat mogla biti glupost, ali opet, šta nije bilo gadnih problema sa bagerima i njihovim pločama koje su većinom bile preslabe za te procesore?