Citiraj:
Autor silver_tip
Ne ovisi samo o tome koliko ce neki drugi zen biti bolji. Kod nas je bila jako cudna situacija bas sa 1800X procom.
Ta cijena koju danas mos nac na nabavi u svijetu medija je i najniza cijena uopce za taj procesor bila kod nas i jos je veca od 2700X !!
U Alzi je bio po 1450kn a kod nas 250kn vise, jednostavno kad je i pojeftinio nasi trgovci nisu narucivali te zadnje serije koje
su jeftinije nego su prodavali stare zalihe po vecim cijenama a to se moze dogoditi i sa bilo kojim modelom 3900X linije.
B350 chipset ako je dobar cooler za proc bez problema gura Ryzen 9 procesore ako su isti na tvornickom stocku, dakle bez oca. Evo primjer sa 191W cuclanja,
ambijent temp: 23C a ostalo je sve na slici. Jedini problem moze biti koji VRM imate na maticnoj u vidu do koje temperature isti radi uredno bez reseta sustava. Moj VRM
na toj maticnoj oko 92/93C restarta sustav bez obzira na temperaturu proca koja je recimo 75C ako ubrzam ventilatore do ibera. Vise od 93C za VRM nikad nisam uspio
izmjeriti ni nakratko jer samo se restarta. No ovo je ipak 191W sto je poprilicno vise nego sto Ryzen 9 vuce na stocku tako da nema straha upariti isti sa B350 plocom.

|
Pa i mislio sam na stock,naravno.A i tko zna kaj bude za godinu ,dvije.Ne volim gledat toliko unaprijed..Nije mi problem zamjenit ploču za neku bolju,jedino mi se ne mijenja ovaj fractal,jer mu ne nalazim mane,a kod mene je već preko dvije godine.Osuđen sam na matx,a kaj se vrma tiće nema baš puno boljih od ove gige.Mislim ,ima ,ali ne toliko da bi zbog toga mijenjao ploču.