Citiraj:

Autor  Juan

Upustiš glavu vijka i dobivaš dosta navoja dolje a i estetski je prihvatljivije. Ukoliko imaju previše otpora prilikom zatezanja stavi malo sapuna na navoj i ići će glatko kroz mdf. 

Druga opcija su udrane matice s druge strane, onda imaš i veći izbor vijaka. 
Primjetio sam da su ti vijci u dućanima koji prodaju dijelove za diy prilično skupi, dok kod mene u blizini ima jedna željeznarija koja nudi sve vrste vijaka po prilično prihvatljivim cijenama, red veličine: imbus glava, m5x30 je nekoliko desetaka lipa. 
Čak mi je simpatično vidjeti te vijke i na bočnim stranicama. Audio epilog je to imao na jednom modelu. 

| 

Ma ne znam što se događa, o nekoj crnoj magiji se radi, nije do ušarafljivanja, nego je baš glava "mekana". Naime, to bi trebao bit imbus, al imbus nekak ne paše u to, traljavo je, pa koristim torx, pa s njim kad šarafim uvijek malo zapne za glavu, rascufa ju i tak. Te udarne matice (tornado jel?) i slično koristim samo za drivere, a za prednju ploču sam poljepio unutar kabineta bukvu za koju drže šarafi za drvo. Duže će živjet nego mdf ako se bude moralo koji put odšarafit.