Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.11.2019., 01:38   #10187
donkimizer
Registered User

Datum registracije: Feb 2019
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Upustiš glavu vijka i dobivaš dosta navoja dolje a i estetski je prihvatljivije. Ukoliko imaju previše otpora prilikom zatezanja stavi malo sapuna na navoj i ići će glatko kroz mdf.

Druga opcija su udrane matice s druge strane, onda imaš i veći izbor vijaka.
Primjetio sam da su ti vijci u dućanima koji prodaju dijelove za diy prilično skupi, dok kod mene u blizini ima jedna željeznarija koja nudi sve vrste vijaka po prilično prihvatljivim cijenama, red veličine: imbus glava, m5x30 je nekoliko desetaka lipa.
Čak mi je simpatično vidjeti te vijke i na bočnim stranicama. Audio epilog je to imao na jednom modelu.

Ma ne znam što se događa, o nekoj crnoj magiji se radi, nije do ušarafljivanja, nego je baš glava "mekana". Naime, to bi trebao bit imbus, al imbus nekak ne paše u to, traljavo je, pa koristim torx, pa s njim kad šarafim uvijek malo zapne za glavu, rascufa ju i tak. Te udarne matice (tornado jel?) i slično koristim samo za drivere, a za prednju ploču sam poljepio unutar kabineta bukvu za koju drže šarafi za drvo. Duže će živjet nego mdf ako se bude moralo koji put odšarafit.
donkimizer je offline   Reply With Quote