View Single Post
Staro 21.11.2019., 13:11   #10300
ThomasCro
Registered User

Datum registracije: Oct 2019
Bok ekipa, imam T-Comov Speedport W 724V i Linksys WRT54GL povezani u bridgeu, Linksys podiže PPPoE.

Negdje u toj konfiguraciji gubim 20mbps jer mi je na liniji pušteno 60 a ja mjerim 40 žičano.

Mijenjao sam mrežne kablove i testirao na bližoj udaljenosti i nikada ne dobijem više od 40.

Sljedeći korak bi bio da nazovem TCom i tražim da stave Speedport u routed mode i testiram bez Linksysa.

Ali pošto sam bridge mode konfigurirao prije cca 10 godina, nemam pojma koji su mi pppoe username i password koji su trenutno uneseni na Linksys (ne mogu se niti ulogirati na sučelje Linksysa, promijenio sam podatke za login i niti jedna defaultna tvornička kombinacija mi neda unutra, rješenje bi vjerojatno bio tvornički reset ali bi izgubio konfiguraciju koju imam za Dreambox na njemu)

Da li je moguće da nazovem Tcom, stave me u routed mode, obavim mjerenja, i recimo da nisu ništa bolja, da ih opet nazovem da stave u bridge i samo natrag spojim Linksysa i sve radi kao i prije?

Ili će mi trebat novi pppoe username i password koji ću morat unosit na Linksysa i morat ću ga tvornički resetirat i ponovno konfigurirat sve što mi treba za njega?
ThomasCro je offline   Reply With Quote