Citiraj:
Autor stifmeister
Pozdrav, kupujem novi TV i dvoumim se između
Samsung 50RU7402 - 3600-3800
Sony 49XG8096 - 4100
Kolko sam shvatio Samsung je nižeg ranga i VA panel, a Sony je kao midrange IPS Triluminos. E sad koji bi davao bolju sliku na SD kanalima, gledalo bi se 50/50 dan noć. Širi kut nije potreban. Zapravo me zanima da li je VA panel niže kvalitete bolji od IPS-a veće?
|
Ja bi rekao da odgovor na ovo pitanje nije jednostavan. Naime nema sumnje ako se potrefi kod sony-a ips panel sa slabim kontrastom da je to prava katastrofa. Medjutim zbog svog dosadasnjeg iskustva sa televizorima i monitorima moram reci da dajem prednost dobroj ips matrici nad va matricom. Dakako da je to moje osobno misljenje i da drugi ljudi mogu drugacije to ocjeniti. Meni je slika ips panela nekako prirodnija sa zivljim prikazom boja a na va panelu prikaz crne nije toliko bolji koliko je losiji u kutu te u prikazu boja. Dopustam da do sada nisam vidio high end televizore sa va panelaima pa moguce da sam tu neobjektivan. Moja bi preporuka ips-a bila apsolutna da nije te nesretne lutrije sa panelima tj oscilacija u kvaliteti istih