20.11.2019., 12:47
|
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
Autor Exomaniac
Kao što je kolega rekao, to je FTTDp, to će se valjda sad testirati, i moguće da će HT tom opcijom ići na pokrivanje manjih sela i toga. Moguće da je to čak i G.fast pa bi to onda moglo i puno brže od 100/20. No, s obzirom na to da je za samo 8 korisnika, vjerojatno će se spajati samo oni koji imaju odgovarajuće pakete. Eventualno, ako se možda može povećati na 16 korisnika kad ima izlaz za još jedan kabel, ali možda i ne može.
FTTDp je tehnologija kad se optika dovodi do zadnje milje, ali onaj potez do korisnika ostaje bakar. Recimo, gdje su na stupovima oni telefonski ormarići s spojnicama za telefonske linije se stavi jedan ovakav i onda se na njega prespoje korisnici da budu bliže. Samo, za razliku od FTTC koji ima mjesta za više stotina korisnika, FTTDp se oslanja na to da ih se postavlja više na stupove oko korisnika jer imaju kapacitet za po 8 ili 16 korisnika koliko sam vidio, znam za Zyxel da imaju VDSL2 za 8 i 16 korisnika i G.fast za 4, ali ovako ne izgleda. Malo sam guglao na brzinu i vidio da ima neki Calix E3-16F G.fast koji izvana ima rupe na sličnim mjestima kao ovo što si ti slikao, samo je on za 16 korisnika. No, te stvari se rade često custom za providere i ima milijun modela, a samo stave nešto na internet jer to baš nisu stvari koji obični korisnici pretražuju.
Kako je to spojeno na struju? Ne vidim nikakav kabel za struju.
|
u prijevodu - mani se ćorava posla i pusti t-com nek radi šta hoće.
oko tog stupa bi moglo bit 8 korisnika jer je ovo "rezidencijalna" zona sa prvenstveno privatnim kućama.
eh, kad bi ovo barem stavili na moj stup, i kod nas je 8-10 korisnika na stupu. a u dvorištu mi je. g.fast samotako
napajanje bi trebalo bit POE 48V, to je neki standard , uz optičke niti u kabelu ide i bakar za napajanje.
|
|
|