Pozdrav,
Dakle trebam preporuku necega a neznam cega
Situacija je slijedeca:
U privatnoj zgradi sam koja ima uvedenu optiku, i na svakom katu u zgradi stoje ubiquiti unifi AP-ovi koji guraju 2.4 i 5ghz wifi po zgradi.
Ovi 2.4ghz signali su na cca -50db dok su ovi na 5ghz cca -60db. prema wifi analyzeru.
Trenutno imam od TP-linka WA701ND neki prastari access point koji je podesen kao AP i sluzi da se komp moze spojit na net buduci da nema wireless adapter i to funkcionira, dok je ostatak uredjaja mobiteli i slicno spojen normalno na unifi AP-ove od zgrade. Ovaj Tp link mi vuče max 50/50mbit, dok na mobitelima koji imaju 5ghz wifi ide 100/100.
Ono što zelim je da napravim vlastitu mrezu na koju bi spojio komp i sve ostale uredjaje u stanu, ali da sve ide preko tih AP-ova od zgrade, jer sada se dogadja da idem castat nesto na TV i vidim TV-ove svih ostalih ukucana u cijeloj zgradi, isto tako i oni puno puta krivo izaberu kad idu castat nesto i meni na tvu se pojave njihove stvari.
Kako to odraditi, i sto mi je sve potrebno a da imam max mogucu brzinu? Nadam se da sam dobro objasnio.