View Single Post
Staro 17.11.2019., 10:45   #199
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
@Nikky
Razumijem, isto kako je silver_tip napravio shemu, probam danas spojiti tako pa da vidimo što će biti.

@silver_tip
Sve pet. Nemam ja ništa s postojećom shemom spajanja, ne znam ništa o antenskim sustavima.
Moj dio je bio samo vađenje tog dijela iz tehničke kutije, a spajanje je odradio antenski/sat serviser prije 10 godina.
Hvala na shemi, i shvatio sam tako iz teksta prije, a i logično je da tih +12V na izlazu ispravljača ide na +12V na pojačalu. Zašto njemu nije bilo, nebih znao.

Naravno da si u pravu i da imam dvije antene, nisam ni znao.

Ovo je trenutno stanje tehničke kutije. Umjesto ovog jednog kabla gdje je tekst na slici je bila shema ispravljač+pojačalo sa slike od jučer (to je antena 1, bilo je spojeni na ANT1 ulaz od pojačala).

Ovo je antenski dolazni kabel s druge antene, bio je spojen na ANT2 ulaz na pojačalu. Problem je čim se spoji, ubije kanal 21, 474 MHz (MUX D) iako je do prije cca 3 tjedna sve uredno radilo. Zbog toga sam u startu i krenuo istraživati što se dešava s antenom, da bih kasnije vidio da pojačalo ubija DVB-T2 u prethodnoj shemi.

Danas imam vremena pa ću isprobati predloženo posložiti kako ste naveli. Spojit ću i tu drugu antenu natrag da vidim kako će se ponašati.
Pokušao sam pronaći mogućnost da TV ne šalje napon na antenu, ali ne postoji ništa slično u postavkama.

Možda bi bilo i vrijeme platiti nekome za zamjeni ove kablove od vanjskih antena do unutra, garant stanje nije baš bajno nakon 10 godina. Satelitsku komotno mogu skinuti pošto je ne koristim više, ali nek stoji kad je već imam.

Zadnje izmijenjeno od: Libertus. 17.11.2019. u 11:12.
Libertus je offline   Reply With Quote