Citiraj:
Autor Libertus
Da malo pojasnim. Ispravljač TV-MAX koliko sam shvatio napaja naponom antenu i sve iza.
|
Nemoj, ja sam dobio zgaravicu cim sam sliku vidio

Logika kriva, razmisljanje krivo, spojeno apsolutno sve krivo osim sto je su dobro spojeni kablovi od televizora na splitter a to sto si imao slike je vjerojatno jer je jedan od televizora slao 5v prema tom pojacalu. Ne napaja se antena strujom nego kutija pojacala !
Ajde prvo spoji sve tip-top po slici a onda se moze dalje mudrovati, ovako na te tvoje Grunf sheme i spojeve problem se nece rijesiti niti rasprava ima smisla.
ANT 2 ne moras spajati a pogotovo ako je satelitska, zapravo uopce mi nije jasno na koju foru/fintu je na ANT2 mogla biti spojena satelitska antena ? Nije mogla, nema teorije da satelitski signal prodje kroz to pojacalo tako da na ANT2 nije bila satelitska nego je mozda neka druga antena no to ne znamo... nisi slikao antene na stupu pa da detektiramo.
Razlika izmedju ANT1 i ANT2 na pojacalu je jedino ta da ANT1 ima fixno pojacanje signala a ANT2 mozes dodatno pojacati za +10db, dakle vijak okrenut na ANT2 skroz ljevo daje
jednako pojacanje kao ANT1.
Znaci, spoji po shemi, skeniraj, javi...
Vazno, na svakom televizoru prije spajanja po shemi idi u opcije TV-a i nadji gdje pise: napajanje antene ili power ant itd.. i to iskljuci - OFF !!