View Single Post
Staro 16.11.2019., 20:11   #191
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
DVB-T2 signal kod nas je moduliran QAM256 modulacijom koja je iznimno osjetljiva na fazne pomake koje takva TV pojačala uzrokuju, pa demodulator u TVu uopće ne može prepoznati signal niti tuner ima lock.

TV pojačala su potpuno nepotrebna, štoviše nepoželjna su već dugi niz godina. TV pojačala su imala smisla sa starim jeftinim televizorima prije 20 godina dok se gledao analogni signal. Danas čak i najjeftiniji televizori, pa i USB TV tuneri od 10$USD imaju vrlo dobre tunere koji sami pojačaju signal koliko treba.

Ako ti fali signala, upotrijebi bolju antenu i/ili nađi bolju poziciju antene. Pojačala rade (puno) više štete nego koristi.
Istina, nakon što sam ga izbacio sve radi, barem za sada.
Samo me strah da tih 50-60% jačina signala na MUX M2 nebi otišlo dolje iz nekog razloga, onda vjerojatno neće više raditi.

Citiraj:
Autor Ico2005 Pregled postova
Eno antene pod krovom, na njoj jedno staro fracaro pojačalo iz 1994. godine, tad sam se otelio skoro 400 kn za njega i umalo zaginuo od ženskog dijela ukućana... od tada do dan danas 0-24, ugašeno bilo samo kada nestane struje, preko 20 godina bilo vani iznad krova... signali na digitaliji su 95 posto signal, 100 posto kvaliteta...
DVB-T radi savršeno s pojačalom, ne radi DVB-T2 koji je neki dan uključen.
Libertus je offline   Reply With Quote