View Single Post
Staro 16.11.2019., 18:59   #186
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Pitanje za upućene u antenske sustave.

Imam antenski sustav u kući koji spaja vanjski zemaljsku i satelitsku antenu u jedan signal koji se distribuira putem splitera do svake sobe i tamo na utičnici dijeli na zemaljsku i satelitsku.

Problem mi se počeo javljati prije nekoliko tjedana, kada mi je kvaliteta signala na mux D (474 Mhz) se srozala na 0 ili skoro nula. Znači gledanje programa nemoguće.

Pošto nemam pojma o antenskim sustavima zvao sam okolo servisere, ali oni koji još postoje imaju previše posla, i neću ih dočekati sljedećih nekoliko mjeseci.
Sam sam otvorio kutiju i krenio metodom pokušaja i pogrešaka isključivati jedan po jedan kabel i pratiti što se dešava.

Na kraju sam uspio vratiti mux D na način da sam isključio drugu antenu iz sustava, vjerojatno je radila neke smetnje.

Problem je, što iako su mi jačina signala i kvaliteta sada skoro 100% na mux A/B/D, ne mogu uhvatiti niti jedan DVT-T2 signal (novi M2 i dva stara EVOTV kanala koji se kao na DVT-T2 emitiraju). Znači na svim tim kanalima je signal 0, kvaliteta 0.

Opet metodom pokušaja/pogrešaka plus malo logike, shvatim da kada izbacim pojačivač signala iz sustava (KERMAN AM200, ne mogu naći više taj model na internetu, najbliže je OVO) jačina signala na MUX B/D padne na cca 90%, na MUX A na cca 80%, ali je kvaliteta 100% na svima, ali sada hvatam sve DVB-T2 kanale i novi M2 s HD programima je jačina signala cca 50-60%, a kvaliteta uglavnom na 100%.

Ima li tko ideju u čemu je probem s pojačivačem signala i DVB-T2 signalom?

P.S. Isprika na opširnom opisu, ali reko da opišem cijelu situaciju, možda netko vidi nešto što ja ne vidim.

Zadnje izmijenjeno od: Libertus. 16.11.2019. u 19:10.
Libertus je offline   Reply With Quote