View Single Post
Staro 10.01.2006., 18:22   #24
slink
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Imam ladu samaru 1.5 73ks. 1997. godiste. Od kvarova imam samo vodnu pumpu i korpu kvacila. 80 000km na satu. 3.1.2005 ugradjen LOVATO plin (Godina i sitno). Auto je za svoje novce zakon (42 150kn). Jedino sto ljudi zamjeraju ladama da puno trose sto NIJE ISTINA. Moja samara trosi oko 7.5-8 l/100km (cjelogodisnji prosjek s duplim karburatorom). Nive trose gradske voznje oko 12l sto je za 1.7 motor sa jako kratkim mjenjacem i losim injectionom zadovoljavajuce.
Stare lade kao sto su riva i niva 1600 ispadaju iz konkurencije velikih potrosaca jer su pravljene u doba kad je gorivo curilo u potocima, pa im nije za zamjeriti.
I da, plastika od koje je napravljen kokpit u novijim ladama ima svojstva leda (jako je kruta i lagano puca). Stari kokpiti iz jugoplastike su puno meksi i nisu za usporedjivat s ovim novim sranjima...
Sve u svemu: Lada za svoje kupce nudi i vise nego sto su se nadali da ce dobiti. Uz malo kvarova, tu su i jako jeftini djelovi (ako je Madjarska blizu dijelovi su dzabe i bolji su od onih koji se mogu u Hrvatskoj nabaviti).
Jako sam s ladom zadovoljan s obzirom koliko je kostala nova iz salona. Barem znam da se netko nije izivljavao nad njom i da sam joj ja "prvi i poslijednji"...
slink je offline   Reply With Quote