View Single Post
Staro 14.11.2019., 00:06   #158
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Slika i na ovim koji su fullHD je smijurija, previse skompresirano, kad prebacim na Mađarski M1 M2 HD kao da sam upalio novi televizor u 4K .
Pa skoro, jer koliko je poznato Mađari emitiraju u H.264 HP@L4 i na 1440x1080i rezoluciji te Dolby AC-3 ili MPEG-4 HE-AAC a to vazi za slljedece Mađarske kanale:

M1 HD
M2 HD
M4 Sport HD
M5 HD
Duna HD

No i oni ce morati mjenjati uskoro jer sve ostalo im je na 720x576i ali opet je u pitanju H.264 HP@L3 tako da je i ta slika cisto solidna s obzirom na rezoluciju i ako je uspoređujemo
sa mpeg2 naseg dvb-t sustava. Nasi su se dosjetili smanjiti troskove i spucati sve sto se moze po jednoj frekvenciji. Naravno da birata mora biti ocajna da sve to stane a bas me zanima
hoce li uopce biti nekakog rasporedjivanja kada se zagasi stariji sustav. Jos jedan trik bar u nasoj regiji... signal je oko 10% slabiji u odnosu na K21 ili K36 ali je frekvencija na K51 naravno
dosta vislja i vecina antena ima bas po dijagramu prijema dobar ulazni dobitak oko 700MHz tako da ipak emitiraju slabijom snagom ali signal se dobro prima. Recimo meni je K21 ili K36 S92% Q100% a K51 S80% Q100%.