Epilog događaja. Zovem Pevec, na odjel (elektro) i objasnim ženski situaciju kaj se događa, pitam ju dal je bilo reklamacija na te modele (ferotehna) reflektora, veli da je imala iste/slične slučajeve, što se tiče ferotehna, a rekla je i da je bilo problema s Commelom, veli, dofurajte nazad.
Zaletio se do Peveca, tip probao u dućanu, isto se ne pali, probao još jedan isti od Ferotehne, taj se pak ne gasi, radi cijelo vrijeme. Odustao od Ferotehna, onda uzeo od Commela, isprobali (za svaki slučaj) i taj i taj se ne gasi, reko, aj, budem to doma spojio (podesio i bit će ok) pa će bit ok, uskoro je slijedio hladan tuš; spojim taj reflektor od commela, al i taj se ne gasi, cijelo vrijeme je upaljen..
Ništa, okrećem žice (faza-nula i obrnuto) reflektor radi, bilo kako da je spojen, čačkam po onim gumbima, za osjetljivost i timer, čekam (5-10min da vidim dal će se ugasit reflektor pokrio i senzor, vrtio ga gore dolje itd) reflektor se ne gasi.. Izvadio ga, aj opet nazad u Pevec, tražio povrat novaca, ne da mi se više zafrkavat, tri reflektora isprobali, i očito su sva tri za otpis..
Ferotehna košta 299kn, a Commel 329kn.
Znači trebam gledat nekaj skuplje i pouzdanije uz uvjet da senzor radi

Ak ima ko kakvu preporuku, pucajte..
Našao neki reflektor u Bauhausu, 30W LED sa senzorom, cijena 500kn Osram..
A sad me već sve frka neku jeftinoću kupovat, jer badava mi novci ak nemam sreće