13.11.2019., 17:11
|
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Autor 1v@n
Čitaj ispočetka sve što sam pisao...
Čovjek traži aparat za konkretnu namjenu. Bit će mu dobar i Panasonic, Fuji, Nikon, pa i Sony.
Sad je rekao da mu treba zakretanje ekrana, da mu se ne sviđa aplikacija za prebacivanje fotki na mobitel i da se fotka nakit, sitne umjetnine i macro...i sad se stvari mijenjaju
1. Ne treba ti FF aparat, nego dobra rasvjeta - uloži više novaca u kontinuiranu LED rasvjetu nego u aparat (par komada Viltrox L116T su dovoljni za osvjetliti takav kadar + baterije za njih ili stalno napajanje)
2. Ne treba ti aparat s izmjenjivim objektivima, uzmi Nikon P1000, Sony RX10 ili... (ne znam ima li Canon išta usporedivo)
3. Veličina senzora ti je apsolutno nebitna za ovu namjenu, oba ova aparata će dati vrhunske fotke
Kupovina FF ili APS-C aparata i objektiva za ovu namjenu je bacanje novaca u vjetar. Eto, toliko od mene.
|
Aparat će se koristiti svakodnevno nekoliko sati za više različitih namjena, samo sam htio dobiti više informacija za jedan konkretni primjer. U dobru rasvjetu smo već uložili.
Prvi korak je odabrati dobru bazu i "all around" objektiv, a kasnije ćemo ulagati u nove objektive za specifične namjene prema prioritetima i budžetu.
|
|
|