Imam Torid već nekih 15 mjeseci i Xbox One kontroler nekih 9 mjeseci. Oba kontrolera ZAJEDNO preko 1200 sati, s tim da nakon što sam nabavio XOne kontroler, Torid se puno manje koristi (samo za 1v1 offline).
Za Torid mogu reći sljedeće. Kućište kvalitenije nego kod Xone kontrolera. Stvarno super napravljeno, ništa ne škripi, zvecka... . Baterija je OK, ali mi smeta što nigdje ne prikazuje stanje napunjenosti (dobro, nisam se oko toga ni nešto pretjerano potrudio). Sve tipke OK. Imao sam problema s disconncetima. Ponekad ne bi prihvatilo pritisak na tipku, iako sam kontroler nije izgubio vezu s računalom (1/4 kruga normalno svijetli). Najveća mana su mu analog gljive. Već nakon 6-7mjeseci (korišten skoro svaki dan) lijevi analog ima "lufta." Nedavno sam primjetio da je desni analog full neprecizan. Baš loše. No, gamepad je korišten skoro SVAKI dan.
U usporedbi, Xone kontroler ima neusporedivo bolje, preciznije analog gljive. No, jako me je razočarala kvaliteta kućišta. Na mjestu di sjedi u ruci (ona grip zona s zeru hrapavijom površinom) je katastrofalno loše napravljen. Tu su neka dva komada plastike vjerojatno na kopče nataknute na sam gamepad (nema vidljivog šrafa s zadnje strane). To škirpi, to se uvija. Baš loše napravljen taj dio. Bilo bi bolje da su tu baš stavljeni šrafi. Uz XOne kontroler dolazi i USB produžni kabel za njegov reciver i u mom slučaju je to MUST HAVE jer me je isto zezalo s disconnectima kad bi reciver direktno uštekao u matičnu ploču (vjerojatno bi i Torid tako radio dobro). Nema bateriju, treba posebno kupiti punjivu ili dvije AA baterije. Relativno mu dugo treba da se sam isključi ako nije aktivan, pa ako nemate punjivu baterije... .D-pad nisam puno koristio ni na jednom pa ne znam kakvi su.