View Single Post
Staro 13.11.2019., 16:29   #3049
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Naravno da nije najbolje, ne postoji najbolje.
Kao što Sony nije najbolji, tako nije ni Canon ni Nikon itd...
Uzmeš ono što ti odgovara, cijenom i specifikacijama ili nekim kriterijima kojima se vodiš.
Na bilo koje pitanje koje netko postavi, ti preporučiš Sony, jel sad razumiješ?

Ja sam mislio napravit prelazak na drugi sustav, na kraju nisam.
Zašto? Zato jer bi negdje dobio, negdje izgubio, ne postoji savršeno.
Na kraju sam se odrekao mrvu većeg dinamičkog raspona (koji mi treba za valjda 0.5% fotografija) i in body stabilizacije (nisam fan in body stabilizacije jer ima određenih nedostataka)
Čitaj ispočetka sve što sam pisao...

Čovjek je pitao za Canon, napisao sam mu sve podatke za Canon i dao mu alternativu za manje novaca i naveo razlog na što se ti kačiš s lažnom činjenicom da Canon ima najviše objektiva od svih sustava (što nigdje nije bilo pitanje, a i dalje čekam konkretan broj koliko je to). Krećeš u kontru, i onda izbjegavaš odgovor

Preporučio bih i Fuji prije Canona, jer isto ima dulji staž u mirrorless polju. Panasonic isto ima FF mirrorless, i njega bih preporučio ispred Canona, također zbog duljeg staža i automatski ispeglanih dječjih bolesti.

Nitko ne zna jel se Canon i Nikon planiraju u budućnosti baviti sa svojim mirrorless FF aparatima na način na koji se to bave ostali.
Ne bi bio ni prvi ni zadnji projekt koji je propao nakon kratkog vremena. Zadnji su stigli na utrku, ne vjerujem im dok se ne dokažu i nemam ih na temelju čega preporučiti.

Čovjek traži aparat za konkretnu namjenu. Bit će mu dobar i Panasonic, Fuji, Nikon, pa i Sony.

Sad je rekao da mu treba zakretanje ekrana, da mu se ne sviđa aplikacija za prebacivanje fotki na mobitel i da se fotka nakit, sitne umjetnine i macro...i sad se stvari mijenjaju

1. Ne treba ti FF aparat, nego dobra rasvjeta - uloži više novaca u kontinuiranu LED rasvjetu nego u aparat (par komada Viltrox L116T su dovoljni za osvjetliti takav kadar + baterije za njih ili stalno napajanje)
2. Ne treba ti aparat s izmjenjivim objektivima, uzmi Nikon P1000, Sony RX10 ili... (ne znam ima li Canon išta usporedivo)
3. Veličina senzora ti je apsolutno nebitna za ovu namjenu, oba ova aparata će dati vrhunske fotke

Kupovina FF ili APS-C aparata i objektiva za ovu namjenu je bacanje novaca u vjetar. Eto, toliko od mene.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote