View Single Post
Staro 13.11.2019., 10:42   #3416
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Slazem se ali ja nisam profesionalac i bitna mi je kvaliteta sto spremim za "po doma", detaljnije o tome malo nize
U prošlom postu sam opcenito govorio o testovima i zasto su Handbrake i slicni beskoristi u testiranjima. Nisam nista specificno tebi rekao i nacin na koji i za sto koristis svoj PC. Ako vec postoji FFmpeg i moze se u njemu napraviti test, zasto ne koristiti njega umjesto Handbrake i slicnih programa, koji nemaju niti blizu mogucnosti koje nudi FFmpeg.

Citiraj:
Daa ? Trebao bi igrati loto jer ocito imas srece ko brkati pa si dobio poseban inzinjerski primjerak ( samo njegov je dokazan ) koji boosta sve jezgre vise nego to AMD veli
Provjerio sam jucer, 3,6 GHz je kad se proc optereti 100%, 3,8 GHz drzi do nekih 70%. Moja greška .

Citiraj:
E sad dolazimo na glavno, kvalitet i profesionalizam
Za pocetak, tebi kao pravom profesionalcu koji "zivi" od tog procesora ( inace mrtav socket ) bi trebalo biti poznato da Megui takoder koristi ffmpeg ali takoder kao i handbrake ima ogranicenje na 16 jezgri sto zapravo nije problem jer pravi profesionalac pljune na patos i zakljuci: nesh ti mene prcat, razdjelit cemo video na vise djelova/instanci pa lako kasnije spojit nazad ali sve se bude encodiralo uz puno zauzece i tog Threadripper-a jer je moguce dodati vise "parallel jobs" u worker/job/queue.
Ne igra mi to nikakvu ulogu jer većina poslova koje sad radim mi ionako iskoristi CPU 90-100% i GPU na 100%.

Citiraj:
Eh, ali to su cari profesionalizma... zasto misliti kada ima programa koji misle pa idemo linijom manjeg otpora na ustrb kvalitete no samo neka se izbacuje sto vise materijala a Adobe Media Encoder ko stvoren za to. Priznajem da je brzi nego Megui, ne nesto posebno ali je brzi, i samo to.... sve ostalo, taj jadan programcic koji odise gotovim presetima "bez pameti" i bez ikakve mogucnosti finog tuninga bilo kojeg codeca po potrebi, nije vrijedan spomena.
Presetima "bez pameti" koji su idealni i provjereni da rade u svim broadcast "sustavima" . Kliknes MPEG2 ili XDCAM HD i mozes biti 100% siguran da će file biti ispravan za potrebe emitiranja. Ovo se odnosi i na druge "pro" programe, samo je situacija takva da većina firmi korsiti Adobe programe. Ne kažem da FFmpeg ne može izbaciti takav file ali je daleko jednostavnije to uraditi iz AME. Iako, sudeći prema materijalima koje dobivamo iz raznih "agencija" nekima je prekompolicirano kliknuti i na taj preset "bez pameti" .

Citiraj:
Ostavljam mogucnost kada se koristi sa Adobe After Effects-om ili Adobe Premiere Pro da je moguce koristiti i druge
filtere/plugine za ostrinu na primjer itd... da je onda dobar ali kao samostalan program za encodiranje je drlog. Nema podesavanja:

1. Macroblocks
2. M.E. Alogrithm
3. Deblocking strenght i threshold ( vrlo vazna opcija )
4. Ref frames, B frames
5. Subpixel

I da ne nabrajam jos 5-6 stavki dalje, uz ove koje cesto znam mjenjati u ovisnosti kakav je source koji se encoda za amatersku kucnu pohranu. Necu ni govoriti o beskrajnim mogucnostima AVS Scripte gdje se moze dodati GRO raznih plugina za video ili audio a sve u cilju sto bolje kvalitete no razumijem ojadjenost jer ti proc nije bio u stanju po difoltu upogoniti sve jezgre ali budi jedan dan amater, pa malo bolje prouci taj Megui ako ti je uopce bitan kvalitet jer ja primjerice sa tim Adobe Media Encoder-om koji god preset izabrao, koliko god ga podesavao ili natukao biratu u nebesa, sta god od opcija izabrao da encode bude kvalitetniji bez obzira na vrijeme encodanja, ma neka encoda duplo sporije od Megui - nema veze ali nisam mogao dobiti sa x264 codecom sliku koja nema "mrlja" ponekad, nisam dobio zadovoljavajcu bijelinu titlova koji su vec nalaze u sorce-u, nisam mogao dobiti "normalne" boje da nije jarko ili isprano, nisam mogao dobiti zadovoljavajucu ostrinu (Deblocking strenght i threshold) jer apsolutno u tom programu na nista to ne mozes utjecati i djaba onda Threadripper 45/90 jezgri kada je rezultat skenjan. Ton je dobro obradio.
Nije bas toliko los, handbrake sam samo spomenio onako., ni ne koristim ga bas cesto zbog pomanjkanja tih nekih opcija i ovaj Adobe Media Encoder je ajd korak vise ali ako je to profesionalizam
Adobe koristim za potrebe broadcasta, za isporuku materijala za razne operatere i njihove VOD usluge koristim FFmpeg, upravo iz razloga jer se može apsolutno sve podesiti . Opcije koje meni trebaju se ne mogu podesiti unutar Handbrakea, niti taj program uopće može izbaciti H264 file koji meni treba. Zato bih volio kad bi barem netko počeo koristiti FFmpeg u testiranjima a ne Handbrake i ostale GUI opcije.