View Single Post
Staro 13.11.2019., 09:58   #3415
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Nitko ne tvrdi da svaki inetl kupac zna što radi, ali tvrditi da su 95% intel kupaca naivne neuke noobine je malo previše, čak i za ovaj forum

Možda ja nisam bil dovoljno jasan, al sam mislil na 95% laika.

Neznam ko je spomenul da je to zbog intel fanbojizma.
Ja čak nebi rekel da je to fanbojizam, jer je fanbojizam već okorjela faza.
Jednostavno, kad laik ne poznaje materiju, a treba kupiti procesor, on se mora opredjeliti za jednu opciju.
Naravno da bude se opredjelil za njemu bolju opciju.
E sad, pošto nebude proučil materiju da se obrazuje odabrat će na temelju "osjećaja", a to ga vodi da je intel premium, a amd je drlog.
Em je ustaljeno još od 2005. da ti amd grije kuću, em je intel skuplji. Zaključak proizlazi da intel mora biti bolji, jelda?

AMD bude moral još čuda napraviti ak se želi izjednačiti s intelom jer jedanput kad zaradiš stigmu 2nd besta, onda se je teško rješiti.
Čak i kad ja pogledam kutiju Intela vs AMD-a, Intel mi izgleda ko tehnologija iz budućnosti.
Jbg, marketing je zeznuta stvar

Evo primjera.
Pričal sam s frendom koji je čak obitaval tu na forumu prije mene (sad više ne posjećuje).
I tema je bila kupovina novog procesora s naglaskom na multithreading performanse.
I pričam mu kak je Ryzen prešišal Intel.
Niti ćuti nije htio, a vjerojatno je prvi put čuo za ryzen, a kamoli da je išta proučil da tvrdi suprotno.

Bivši šef je npr. kupio i3 za server.
Kad sam ga pital zakaj za iste novce nije kupil r5, veli on jer na netreba brže.
Reko ok, to fakat stoji.
Al zakaj ipak ne nešto brže ak recimo oćeš izrendat nešto (pošto smo imali arhitekte), a i platforma je fleksibilnija.
Veli on Intel je ipak Intel.
Pitam zašto misli da je bolji?
Veli on, a zašto su u svim serverima Inteli?
Eto, čovjek kupio i3 za server jer zna da su u gotovo svim serverima Inteli.
Nije mu bilo bitno kaj se radi o Xeonima, koji u ono vrijeme kad su bili kupljeni nisu ni imali konkurenta.
Sve je stvar perspektive.

Zadnje izmijenjeno od: Full Throttle. 13.11.2019. u 10:06.
Full Throttle je offline   Reply With Quote