Bok,
ovak imamo teoretsko pitanje.
Imam dva napajanja fottron 600W koje sam kupio u protisu. Nakon kratko vremena MBO je otišla o bootloop i ok kak je to mining rig ja sam reklamirao ploču i ok dobio novu. Spojio novu...krepala isti bog. Ovaj put sam reklamirao napajanja i MBO.
"Gospoda" iz microlinea su "testirala" napajanja i vele da je sve ok. Ja sam danas na drugo računalo spojio prvo napajanje i vrtio redom 3Dmark 2001, 2006, super pi itd... (stariji pc).
Spojio sam drugo napajanje koje je navodno trestirano i ispravno i gle čuda bootloop. Isti problem.
Postoji li kakva institucija ili štogod kome se mogu obratiti jer sam siguran da će me jazavci iz microliena vozati. Uz to što evidentno nisu testirali PSU još su mi napravili štetu.
Evo dijela mailanja. Jasno sam napisao da ne bi htio prodati PSU nekome i da mu "spali" MBO. Jazavci reagirali nisu.
Citiraj:
Poštovani,
možete li mi samo napisati na koji ste način testirali napajanja koja su reklamirana preko Protis d.o.o.
Ne kažem da ih niste testirali ali me zanima kako ste ih testirali s obzirom da imam sumnju kako su jedno od ta dva napajanja "spalila" dva puta ploču. 
Naime bila su dva riga isti setup ista napajanja, cpu, memorija, hdd, grafičke itd.
Rig na kojem su bila dva navedena napajanja se jednom prilikom rebootao i ostao u boot loop-u. Pokušao sam s drugim cpu, memorijom, napajanjem, gpu itd..ali i dalje isto.
Ploča je reklamirana i dobio sam novu. Kad se vratila spojio sam druga dva napajanja i radio je sve ok. Nakon što sam spojio ova dva napajanja koja su bila kod vas na servisu sustav je opet otišao u boot loop. Ploča je opet reklamirana, a napajanja su kod vas prošla testiranja pa me zanima način tj. metodologija testiranja. Ne bi htio nekom prodati neispravno napajanje. 
Ploča je gigabyte h110-d3a.
Lijep pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru,
|
Citiraj:
Poštovani
Napajanja su testirana sa kompletnom konfiguracijom koja se sastoji od
matične, cpu, memorije hdd i grafičke kartice te su bila pod punim
opterećenjem cca 1h, te nakon toga su naponi pregledani sa testerom za
napajanje te su bili uredni.
Molim vas da nam pošaljete popis komponenata sa kojima koristite napajanja.
LP
|
Citiraj:
Pozdrav,
da, to se čini kao ok testiranje.
Gigabyte GA-H110-D3A
Intel Celeron G3930
Neka DDR4 memorija jedan keks od 4GB
Radeon XFX RX 480 4GB (šest takvih)
Intelov SSD od 64 GB
Jedno napajanje je služilo za računalo - grafičke, a jedno za grafiču. Koristio se ATX splitter.
Lijep pozdrav,
|
Odgovora iza zadnjeg mog maila s konfom bilo nije. Uhvatio sam se testiranja prije par dana. Jedno PSU radi ispravno dok drugo eto...ne baš i sada imam mrtvu socked 939 ploču. I ne nije do ploče stvar je do pristupa i principa te mentaliteta jazavca koji ne odradi posao.