Citiraj:
Autor Prezime
Uredjaji, kao sto su ti vec napomenuli su papreno skupi, ali postoji jednostavnije rjesenje koje koristim u konobi na moru u kojoj nema ni "s" od signala 
Na wanjski zid vikse sam stavio univerzalnu 3/4G LTE panel antenu. Istu takvu sam stavio na najblize mjesto u konobi i povezao ih sa 3m dvostrukog 50Ohm-skog koaksialca. Signala na svim frekvama u konobi jednako kao i vani.
Koristim (inace prilicno skupe) ove panelke, jer su mi bile "besplatne" glede testiranja koje sam nakon testnog perioda otkupio za 10% cijene.
Naravno, ako ides na takvo rjesenje ima PUNO jeftinijih univerzalnih (za sve 3/4G frekve 700-2700MHz) panelki u prodaji. Dvostruki koaks s kojim su spojene te antene je " Twin Cable HDF195"
Edit: ako je tebi potreba za signalom samo glede mobitela i sli, a ne routera kao meni, dovoljno je stavit jednu univerzalnu antenu vani (u podrucje dobrog prijema i jednu unutar prostora u kojem nemas signala...
|
Hvala na odgovoru i savjetima, tebi i ostalima.
Valjaju li ove panel antene od 150-200kn?
(
https://www.pcshop.hr/mikrotik-mtao-...TE-5O/product/ ovako nešto?)
Vidim da je jeftinije stavit te univerzalne antene, ali ako je rješenje sa panel antenama osjetno bolje nije mi problem plaćanje.