View Single Post
Staro 11.11.2019., 16:56   #7
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor scarwin Pregled postova
Postoji li ikakav uređaj za kupiti koji bi služio za pojačavanje mobilnog 3G ili 4G signala?
Naime, u staroj kamenoj kući koja ima zidove debele 70cm uopće nema signala na mobitelu, eventualno uz prozore. Dok čim se izađe vani ima solidan 4G signal uz dobru brzinu?
Bi li moga na koji način dobit signal i u kući?
Uredjaji, kao sto su ti vec napomenuli su papreno skupi, ali postoji jednostavnije rjesenje koje koristim u konobi na moru u kojoj nema ni "s" od signala
Na wanjski zid vikse sam stavio univerzalnu 3/4G LTE panel antenu. Istu takvu sam stavio na najblize mjesto u konobi i povezao ih sa 3m dvostrukog 50Ohm-skog koaksialca. Signala na svim frekvama u konobi jednako kao i vani.

Koristim (inace prilicno skupe) ove panelke, jer su mi bile "besplatne" glede testiranja koje sam nakon testnog perioda otkupio za 10% cijene.
Naravno, ako ides na takvo rjesenje ima PUNO jeftinijih univerzalnih (za sve 3/4G frekve 700-2700MHz) panelki u prodaji. Dvostruki koaks s kojim su spojene te antene je "Twin Cable HDF195"

Edit: ako je tebi potreba za signalom samo glede mobitela i sli, a ne routera kao meni, dovoljno je stavit jednu univerzalnu antenu vani (u podrucje dobrog prijema i jednu unutar prostora u kojem nemas signala...

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 11.11.2019. u 18:02.
Prezime je offline   Reply With Quote