Citiraj:
Autor MadBoY
A da umjesto Handbrake se testira bas cisti FFmpeg bila bi druga prica.
|
Slazem se ali ja nisam profesionalac i bitna mi je kvaliteta sto spremim za "po doma", detaljnije o tome malo nize
Citiraj:
Autor MadBoY
Threadripper radi na 3,8-3,9 GHz dok radi kodiranje.
|
Daa ? Trebao bi igrati loto jer ocito imas srece ko brkati pa si dobio poseban inzinjerski primjerak ( samo njegov je dokazan ) koji boosta sve jezgre vise nego to AMD veli
Ja sam cuo/citao a i drugi nesto vele da taj proc sve jezgre boosta na max 37 mnozitelj kada je opterecen 100% a do max 4 jezgre mogu na vislje, ovisno o grijanju itd... pa
moze neka slika kad encodiras ili vrtis CB test kak on to boosta na 39 mnozitelj ? Stavis encode pa daj mi ss gdje si "ulovio u prvoj koloni"
vise od 4 jezgre na 39 mnozitelj
Citiraj:
Autor MadBoY
Ista stvar s Adobe Media Encoder. Netko tko koristi Megui ili Handbrake sigurno nije "pro" vec mu treba "za po doma". Nema smisla testirati Handbrake, Megui ili slicne programcice.
|
E sad dolazimo na glavno, kvalitet i profesionalizam

Za pocetak, tebi kao pravom profesionalcu koji "zivi" od tog procesora ( inace mrtav socket ) bi trebalo biti poznato da Megui takoder
koristi ffmpeg ali takoder kao i handbrake ima
ogranicenje na 16 jezgri sto zapravo nije problem jer pravi profesionalac pljune na patos i zakljuci: nesh ti mene prcat, razdjelit cemo video na vise djelova/instanci pa lako kasnije spojit nazad
ali sve se bude encodiralo uz puno zauzece i tog Threadripper-a jer je moguce dodati
vise "parallel jobs" u worker/job/queue.
Eh, ali to su cari profesionalizma... zasto misliti kada ima programa koji misle pa idemo linijom manjeg otpora na ustrb kvalitete no samo neka se izbacuje sto vise
materijala a Adobe Media Encoder ko stvoren za to. Priznajem da je brzi nego Megui, ne nesto posebno ali je brzi, i samo to.... sve ostalo, taj jadan programcic koji
odise gotovim presetima "bez pameti" i bez ikakve mogucnosti finog tuninga bilo kojeg codeca po potrebi, nije vrijedan spomena.
Ostavljam mogucnost kada se koristi sa Adobe After Effects-om ili Adobe Premiere Pro da je moguce koristiti i druge
filtere/plugine za ostrinu na primjer itd... da je onda dobar ali
kao samostalan program za encodiranje je drlog. Nema podesavanja:
1. Macroblocks
2. M.E. Alogrithm
3. Deblocking strenght i threshold ( vrlo vazna opcija )
4. Ref frames, B frames
5. Subpixel
I da ne nabrajam jos 5-6 stavki dalje, uz ove koje cesto znam mjenjati u ovisnosti kakav je source koji se encoda za amatersku kucnu pohranu. Necu ni govoriti o beskrajnim mogucnostima AVS Scripte
gdje se moze dodati GRO raznih plugina za video ili audio a sve u cilju sto bolje kvalitete no razumijem ojadjenost jer ti proc nije bio u stanju po difoltu upogoniti sve jezgre ali budi jedan dan amater, pa
malo bolje prouci taj Megui ako ti je uopce bitan kvalitet jer ja primjerice sa tim Adobe Media Encoder-om koji god preset izabrao, koliko god ga podesavao ili natukao biratu u nebesa, sta god od opcija
izabrao da encode bude kvalitetniji bez obzira na vrijeme encodanja,
ma neka encoda duplo sporije od Megui - nema veze ali nisam mogao dobiti sa x264 codecom sliku koja nema "mrlja" ponekad,
nisam dobio zadovoljavajcu bijelinu titlova koji su vec nalaze u sorce-u, nisam mogao dobiti "normalne" boje da nije jarko ili isprano, nisam mogao dobiti zadovoljavajucu ostrinu ( Deblocking strenght i threshold )
jer apsolutno u tom programu na nista to
ne mozes utjecati i djaba onda Threadripper 45/90 jezgri kada je rezultat skenjan. Ton je dobro obradio.
Nije bas toliko los, handbrake sam samo spomenio onako., ni ne koristim ga bas cesto zbog pomanjkanja tih nekih opcija i ovaj Adobe Media Encoder je ajd korak vise ali ako je to profesionalizam