View Single Post
Staro 10.11.2019., 23:07   #13405
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor RWR Pregled postova
Planiram kupiti jedan od LG 2019 modela. LG jer preferiram WebOS i Magic Remote, a 2019 zbog Airplay 2 supporta.

No teško je odlučiti koji model, uzeti jeftiniji 65UM7450 ili izdvojiti nešto više za 65SM8600 NanoCell? Ili još malo više love za 65SM9010 NanoCell sa Full Array Dimming.
Nisam siguran koliko ti dodatni featuri poboljšavaju sliku (svjestan sam mana IPS panela) i da li se isplati dati više za NanoCell.
Koliko bolji procesor u NanoCellima utječe na kvalitetu slike?

TV će se koristiti 95% za Netflix, YouTube i sl. streaming servise.

Da li je još netko bio u sličnoj nedoumici?

Cijenu 65" oleda nikako ne bih mogao opravdati, obitelj bi me razapela
Eventualno dati još više love za najjeftiniji 55" OLED55B9, ali nekako bih radije veći 65" LCD bez obzira na razliku u kvaliteti slike.

Ja bi i najjeftiniji nanocell prije nego obicne modele. Čak i sm8200 je dizajniran puno elegantnije sa tanjim bezelima od um serije a koliko sam primjetio imaju bolji i ar filtar. Sve ovisi za koju cijenu koji model se moze dobiti. Generalno najbolji i najskuplji nanocell je npr 55sm9800 za oko 8500 trenutno. Koliko ce koji tv biti dobar nazalost tesko je reci zbog lutrije sa panelima. Ukoliko se potrefi dobra ips matrica sa solidnim kontrastom i bezz bb to je onda odlican izbor zbog zivopisnih boja sto izgleda efektnije od televizora sa va panelima. Ako potrefis primjerak sa slabim kontrastom i sa bb, ubrus u ruke i na plakanje.
Najbolji je oled ako zanemarimo opasnost od burn in-a

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 10.11.2019. u 23:12.
darkijas je offline   Reply With Quote