View Single Post
Staro 10.01.2006., 14:00   #17
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Veki-os
Evo nabavio sam raid kontroler,sad me zanima pošto imam pata diskove i jedan je s jumperom na master a drugi na slave kako da namjestim jumpere kad budem pravio raid:confused: ?
Sasvim svejedno.

Citiraj:
EDIT:1. Koliki stripe size da stavim,komp je namjenjen igranju pa bi prema tome odredio,koliko je za igre najbolje?
Vidis, bas bi trebao pitati u IBM-u, oni jamacno imaju case studyje o tome koliki je stripe size najbolji za igre. Sigurno su ga testirali u Doomu (jeli to bio Doom?) na AIX-u.

32kb ili 64kb, ionako IRL radis vecinom s manjim fileovima, a vjerojatno je i kontroler preslab da pravilno upravlja s vecim blokovima.

Citiraj:
2.Da li spojim diskove na jedan ide kabel pa njega u jedan kanal na kontroleru ili svaki disk na poseban kabel pa svaki u jedan kanal na kontroleru?
Ako se radi o paralelnim suceljima, uvijek je bolje spojiti na sto vise kanala, pogotovo kod ATA, buduci da ne podrzava disconnect i slicne "sitnice" kao SCSI, recimo. U teoriji (a i praksi), ako i igdje nabasas na neki ozbiljniji ATA RAID sustav, obicno ces vidjati konfiguraciju s diskom po kanalu odnosno kontrolere s 6 i vise kanala.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote