ja sam danas htio u zid žvajznut novi novcat note 8 pro.
a dignuo mi je živac odmah na kontaktima, štagod da sam mu radio, u kontaktima sam imao cijeli svoj život.
na redmi 5 je bila fina opcija "show only contacts with phone number". na ovom novom te opcije nema. nego mi je dodao sve ljude koje je tokom zadnjih 15 godina moj gmail bacio u kontakte.
onda sam ugasio contact sync, izbrisao svih, importirao vcf file, i opet je dodao milijun ljudi.
htio sam onda napravit export sa starog moba na sim karticu - eeee ta opcija više ne postoji.
uglavnom izpizdio sam na živce, izbrisao sve, importirao opet, i ručno pobrisao jedno 450 ljudi.
za skoro-pa-2020. godinu, ovo je stvarno tehnološki napredno.
other than that - kamera kao selling point ovog telefona je katastrofa, po danu bolje fotke radi redmi5, nokia 808 je miljama ispred, neovisno o "64mp" senzoru.
po noći, s druge strane, sam poprilično zadovoljan, u uvjetima gdje redmi5 vidi praktički samo tamu, note 8 napravi sliku na kojoj se čak nešto i vidi.
ultra wide kamera je također upotrebljiva, za razliku od one na samsungu a40 (to mi je službeni mob) koja je na razini fejk kineskih gopro-a.
danas bio prvi dan igranja s novim mobom, nadam se da će netko napraviti google cam aplikaciju koja radi na njemu.