Citiraj:
Autor zvonac
A onda niš za mene od terrexa, namjena je većinom za asfalt..
Spominje se Merrel, koji konkretno model?
Probao sam ove u Hervisu, i nisu me se dojmile, bar ne po pitnaju udobnosti.
https://www.hervis.hr/store/Obu%C4%8.../COLOR-2375892
Danas probao Ecco tenisice/cipele, neka kombinacija, onak na prvu, udobne su, al niš nekaj ekstra, sviđa mi se uložak, koji prati stopalo, ergonomski idealno, gledal neki model koji košta, brutalnih 1400kn, imaju odličnih modela, al ne znam, što se tiče udobnosti, ne mogu reć da su iznad prosjeka..
Probao i adidas neki boost model, a iznenađenje samo takvo, Made in Germany 
|
Sve te udobne tenisice su primarno namjenjene za neku vrstu pješačenja, planinarenja ili laganog traila.
Od Merrella sam zadnje imao All Out Peak. Najudobniji komad obuće koji sam imao, ali kao što sam rekao ranije, izgled nije za svakoga. Kupio sam ih igrom slučaja, jer su mi starije Merrell otkazale poslušnost usred Pule (tjedan prije sam prošao u njima, već dosta pohabanima, Velebit od malog Alana do Zavižana i nazad) i bile su jedine ispod 1000 kn u onoj bijedi od ponude u Intersportu Pula. Guglaj model, pa pogledaj džon. Ako hodaš po stanu/uredu u njima, po parketu ili pločicama, svi će znati da ideš. Mene su već prepoznali čim sam kročio kroz vrata

2 i pol godine se nisam vadio iz njih, svakodnevno su bile na nogama, bilo posao, bilo neke aktivnosti u prirodi. Sad služe doma za rad po vrtu, šumi, vinogradu, jer su već previše pohabane i mesh je poderan da bi bile za javnost.
Prije tog sam imao staru verziju Merrell Waterpro. Ako netko ide guglati model, primijetit će da ima nekakvu trakicu koja ide bočno. E, ovdje je ta trakica držala i vezice, kao što se bolje vidi
ovdje, pa kad je trakica popustila, tenisice možeš baciti.
Noviji modeli imaju to popravljeno, ali još sam nedavno vidio da Hervis i Intersport prodaju te stare modele na dost velikom popustu. Izdržale su isto preko 2 godine, ali Velebit ih je dokrajčio.
Još sam i Merrell Rant imao, to su pak klasične niske platnene tenisice za svakodnevno hodanje. Ništa specijalno udobnije od sličnih Converse, Asics i sličnih. Znalo ih se naći na akciji po 250 kn, pa sam isto promijenio nekoliko parova.
Gledam lagano ponudu i mislim da ću sljedeće od njih uzeti All Out Terra Turf model.
Trenutno svakodnevno nosim Salomon Bondcliff sa SportsDirecta, plaćene nekih 200-250 kn na nekakvoj rasprodaji i prezadovoljan sam. Nemaju tako ekstreman džon kao ove Merrell All Out Peak ili Terrex modeli, i u ovih 6 mjeseci što ih nosim nisu još izašle s asfalta i mogu ih toplo preporučiti. Ništa se ne troše više nego bilo koje druge tenisice koje imam, a svake jače trošim s vanjske strane pete
Koliko vidim, opet su na nekoj akciji, ne toliko žestokoj, ali cijena je ok
https://hr.sportsdirect.com/salomon-...g-shoes-213361
Naravno, nemoj ni pomišljati na nošenje nečeg takvog po kišnim uvjetima. Lagano + udobno = šuplje
Nešto što više liči na cipele... Parkway, ali ih nisam vidio kod nas
https://www.amazon.co.uk/Merrell-Men.../dp/B07NJBRKB3