View Single Post
Staro 04.11.2019., 19:09   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Prije svega, hvala svima na odgovorima!

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Obzirom da su izgorila već 3 UPS-a, vjerojatno različitih karakteristika i marke, moj je tip da imaš problem sa konfom tj. njegovim napajanjem. Najjeftinija varijanta bi bila kupnja novog napajanja za konfu.
Je, samo... Nit je napajanje standardnog form factora, niti vjerujem da je klijent spreman izgubiti kakvu-takvu garanciju ispravnosti na aparatu reda velicine par desetaka kiloeura. Tako da, aparat se ne dira - samo ovo iz vana.

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
slažem se i ja sa ovim.
Da jedan izgori, ok.
Tri da izgore...? Ili napajanje ili utičnica (možda neispravan produžni?).
Kako da izdefiniram/provjerim neispravan produzni (tu si u pravu - stvar jest na produznom!).

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Najvjerojatnije su velike smetnje na utičnici. Ovo "izgorio" UPS se obično odnosi na elektroniku UPS-a, tzv. Grecov spoj - diodni spoj pretvaranja izmjeničnog u istosmjerni napon. Probaj staviti UPS koji je skuplji, model koji radi off-line.
OK, "off-line" je kljucna rijec koja mi treba.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Fali još podataka:
- koliki je ukupni gabarit / težina ?
Nema veze, moze biti i 100 kila.
Citiraj:
- pretpostavljam UPS je na kolicima skupa sa uređajem ?
Mozebitno, ali ne i nuzno.
Citiraj:
- kako misliš "klasicno je spojen na molex", da se nisi krivo izrazio pa mislio na IEC C13 ?
Zato sto sam retard. Naravno da je spojen na klasicni utor od napajanja, nikakav molex.
Citiraj:
- navedi koji su to UPS - ovi (do 100€) bili (barem zadnji) ?
Prva tri najjeftinija iz Linksa.

Citiraj:
Rješenja:
a) - jednostavnije
- promijeniti chunga - lunga origigi psu sa nekim puzdanim, dobrim, neki Seasonic,
ne omalovažavati da treba samo 130 - 200W
Ne bu islo.
Citiraj:
- kupiti APC Smart UPS SC620I > https://www.apc.com/shop/hr/en/produ...-230V/P-SC620I
To ulazi ozbiljno u budjet, stanu mi i dva (i jos ostane za kafu i cigare).

Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Jeftina napajanja sa lošom korekcijom power factora mogu opteretiti UPS puno više nego što bi se reklo na prvi pogled.
Ova snaga koju sam dao je mjerena na uticnici s Chipoteka-class power meterom. OK konstatacija, ali koliko vise od toga da ubije UPS?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote