Prije svega, hvala svima na odgovorima!
Citiraj:
Autor coconut
Obzirom da su izgorila već 3 UPS-a, vjerojatno različitih karakteristika i marke, moj je tip da imaš problem sa konfom tj. njegovim napajanjem. Najjeftinija varijanta bi bila kupnja novog napajanja za konfu.
|
Je, samo... Nit je napajanje standardnog form factora, niti vjerujem da je klijent spreman izgubiti kakvu-takvu garanciju ispravnosti na aparatu reda velicine par desetaka kiloeura. Tako da, aparat se ne dira - samo ovo iz vana.
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
slažem se i ja sa ovim.
Da jedan izgori, ok.
Tri da izgore...? Ili napajanje ili utičnica (možda neispravan produžni?).
|
Kako da izdefiniram/provjerim neispravan produzni (tu si u pravu - stvar jest na produznom!).
Citiraj:
Autor Sinac
Najvjerojatnije su velike smetnje na utičnici. Ovo "izgorio" UPS se obično odnosi na elektroniku UPS-a, tzv. Grecov spoj - diodni spoj pretvaranja izmjeničnog u istosmjerni napon. Probaj staviti UPS koji je skuplji, model koji radi off-line.
|
OK, "off-line" je kljucna rijec koja mi treba.
Citiraj:
Autor Nikky
Fali još podataka:
- koliki je ukupni gabarit / težina ?
|
Nema veze, moze biti i 100 kila.
Citiraj:
- pretpostavljam UPS je na kolicima skupa sa uređajem ?
|
Mozebitno, ali ne i nuzno.
Citiraj:
- kako misliš "klasicno je spojen na molex", da se nisi krivo izrazio pa mislio na IEC C13 ?
|
Zato sto sam retard. Naravno da je spojen na klasicni utor od napajanja, nikakav molex.
Citiraj:
- navedi koji su to UPS - ovi (do 100€) bili (barem zadnji) ?
|
Prva tri najjeftinija iz Linksa.
Citiraj:
Rješenja:
a) - jednostavnije
- promijeniti chunga - lunga origigi psu sa nekim puzdanim, dobrim, neki Seasonic,
ne omalovažavati da treba samo 130 - 200W
|
Ne bu islo.
To ulazi ozbiljno u budjet, stanu mi i dva (i jos ostane za kafu i cigare).
Citiraj:
Autor Night
Jeftina napajanja sa lošom korekcijom power factora mogu opteretiti UPS puno više nego što bi se reklo na prvi pogled.
|
Ova snaga koju sam dao je mjerena na uticnici s Chipoteka-class power meterom. OK konstatacija, ali koliko vise od toga da ubije UPS?